Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Te milyennek képzeled el a jövő élelmiszerét?

  • 2015. július 15.
  • mese

Mutasd meg, milyennek képzeled a jövő "zöld" és méltányos körülmények között termelt élelmiszerét! A Magyar Természetvédők Szövetsége nemzetközi kampányt hirdet, amelyben a nevezők fotóik alapján mutathatják be a jövő élelmiszerét.

Mindannyiunknak van kedvenc étele, és mindenki szereti a finom ennivalót. A szupermarketek hatalmas választékot kínálnak mindenféle finomságból, a valaha volt legalacsonyabb árakon. Ennek a vevői paradicsomnak az árnyékos oldalán azok a fejlődő országbeli és európai emberek vannak, akik megtermelik vagy előállítják az élelmiszereinket, és nagyon nehezen keresik meg kenyerüket. Több termék oly módon készül, hogy károsítja a környezetet. Itt az idő, hogy az élelmiszereket fenntarthatóbbá tegyük! Hogyan?

Míg a kampány arra szólítja fel az üzleteket, hogy változtassanak a beszállítói rendszerükön, addig a fogyasztóktól azt kérik a szervezők, hogy fotókon keresztül mutassák meg, milyennek képzelnek el egy jobb világot és egy sokkal fenntarthatóbb kereskedelmi rendszert.

A projekt keretében kerül megrendezésre egy fotóverseny, amelyre a pályamunkákat 2015. július 31-ig várják a szervezők. A beküldött képekre szavazni is lehet, a legtöbb szavazatot kapó 20 pályamű jut be a döntőbe.

A verseny fődíja egy hétvégi városlátogatás a Milánói Világkiállításra, két fő részére. A legjobb magyar fotó beküldője pedig egy fotós hétvégén vehet részt október 23-25-én "A darvak nyomában" Hajdúböszörményben, a Zöld Kör szervezésében. A legjobb képeket ezen kívül egy fotókiállításon és egy katalógusban mutatják be Európa-szerte.


Formai megkötés NINCS!

Légy kreatív! Alkoss élelmiszerekből képet! Keress kreatív ötleteket arra, hogyan lehet az élelmiszer környezetbarátabb! Vagy egyszerűen követelj egy fenntarthatóbb élelmiszeripart egy ötletes felvétellel!

Bővebb információ: http://supplychainge.org/fotoverseny/