Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szomszédi kapcsolatokat javíthat a szemét?

  • 2009. február 03.
  • humusz
Csak nehogy fülemüleper legyen belõle – figyelmeztetnek a realisták. Szedres faluban az önkormányzat arra bátorítja a lakosokat, hogy a szomszédok szövetkezzenek a szemét ügyében: ketten fizessenek egy szemétszállítási díjat. Bár vannak hátulütõi is a dolognak - jelzi a faluvezetõ.

 

A férjem 39 ezer forintos nyugdíjából hogyan fizessünk ki 8700 forintos szemétdíjat, amikor még semmit nem vittek e? – kérdezte egy tanyasi asszony. Kivetette rájuk a szemétdíjat a közeli falu önkormányzata… Egy érdi háztulajdonos azt veti föl: a kis házban ők – pestiek lévén - soha nincsenek ott kedden este. Pedig az önkormányzat azt írta elő: az elszállítás előtt este tegyék ki szemetüket az emberek a házuk elé. Náluk szerdán reggel jön a szemetes, de minek? Ők zacskóba gyűjtik a hulladékot, és magukkal hozzák Pestre – szeméddíjat pedig nem fizetnek az érdi önkormányzatnak.

Hátulütője is van a dolognak – ismeri el Koleszár Mihály, Szedres polgármestere. Mármint annak, hogy ők a szomszédi kapcsolatokra alapozva akarják a szemétszállítást olcsóbbá tenni. Csakhogy – mondja a polgármester – vannak lakosok, akiknek nincsen szomszédjuk. Mindamellett a közös érdek közelebb is hozhatja egymáshoz azokat az embereket, akik netán fülemülepert fontolgatnak.

(Érintő)

 

Forrás: Kossuth Rádió