Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ingyenes szelektív kukák a Józsefvárosban

  • 2009. május 25.
  • humusz
Szerző: 
admin
Bárki ingyen kaphat szelektív hulladékgyűjtő kukát a főváros 8. kerületében. A kukákat a Józsefvárosi Önkormányzat és egy újrahasznosítással foglalkozó cég ajánlotta fel. Ezzel egyedülálló módon, szállítási és egyéb díjak nélkül gyűjthetik külön a műanyag és a papír szemetet házukban a kerület lakói - tudósított szombaton az RTL Klub Híradója.

 

A józsefvárosi házak többségének már saját szelektív kukája van. Szinte az egész kerületben igényelhetők a kukák. Jelentkezni lehet az önkormányzatnál, vagy közvetlenül a társaságnál, amelyik a kukaürítést végzi - mondta Gotthard Gábor (Fidesz), alpolgármester.

A lakóknak a szállításért sem kell fizetniük. A kukákat adó cég a szemétért cserébe ingyen viszi el a teli tárolókat. Csak annyit kérnek, hogy valóban papír és műanyag legyen bennük. Ha gyakran van más szemét is, attól a háztól elveszik a kukákat. Előfordult, hogy döglött macskát vagy halat találtak a papír között.

"Egy tonna papír hasznosításából 17 fát lehet megmenteni, most 4,5 tonna papírt hoztunk be, ezzel 75-76 fát mentettünk meg" - mondta David McCal, az újrahasznosító cég ügyvezetője.

A saját, házi szelektív kukák nagy előnye még, hogy - a szakemberek szerint - ezekbe háromszor annyian viszik le külön a papírt és a műanyagot, mint az utcai gyűjtőkbe.

 

Forrás: Mixonline