Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A HuMuSz akkreditált pedagógus- továbbképzést indít

  • 2007. március 22.
  • humusz

A hulladékgazdálkodás és a fogyasztói társadalom ismeretanyagához kötõdõ nevelési feladatok elméleti és gyakorlati problémái, lehetõségei címmel.

A 30 órás továbbképzést 2007 õszén indítjuk Budapesten. Az öt részbõl álló tanfolyamra elsõsorban a 10-18 éves korosztályt tanító pedagógusokat és környezeti nevelõket várjuk.

A tanfolyam résztvevői megismerkednek a hulladékgazdálkodás fogalmaival, a reklám - fogyasztás - hulladék összefüggésével és következményeivel, valamint a fogyasztói társadalomból a fenntartható társadalom felé vezető út hulladékgazdálkodással kapcsolatos lépéseivel a hétköznapi ember nézőpontjából. A képzés nagy hangsúlyt fektet a megszerzett ismeretek átadásához szükséges módszertani elemek elsajátítására.

A hulladék egyre növekvő mennyisége és veszélyességének fokozódása napjaink mindinkább nyomasztó problémája, amely már-már a fejlődés gátjaként jelentkezik. Ennek felismerése vezette az Európai Unió és hazánk jogszabályalkotóit, amikor kimondták, hogy a hulladékkal kapcsolatos ismereteket minden oktatási intézményben tárgyalni, bemutatni szükséges. A képzés leghangsúlyosabb fejezetei a hulladék keletkezé-sének megelőzésével kapcsolatos résztémák, ugyanis a jelenlegi környezetszabályozás nem segíti kellő mértékben a hulladékracionalizálást.

A képzés részletes meghirdetésére várhatóan 2007 májusában kerül sor honlapunkon, valamint környezetvédelemmel és neveléssel foglalkozó internetes oldalakon, hírlevelekben, újságokban. Kérés esetén az érdeklődőket külön e-mailben értesítjük a részletekről a meghirdetéssel egy időben.

Részvétei díj: 30 000 Ft Az összeg a képzésen való részvétel díját és az oktatási segédanyagokat tartalmazza.

Alapítási engedély száma: OKM-3/30/2006.

Érdeklődni lehet Földesi Dóránál az [email protected] címen, v. a (1)386-2648-as telefonszámon.

A képzés helyszíne: 1111 Budapest, Saru u. 11.