Tojássárgája elválasztó

  • 2007. november 22.
  • humusz

Hozzászólások

és mire való a tojás héja? azt el se kell mosogatni.

szerintem praktikus dolog. peldaul, ha sutiket, leveseket, stb. csinalsz.

praktikus - bénáknak

én a bénák csoportjába tartozom és kizárólag ezzel vagyok képes szétválasztani a tojást... tudom, gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni...

Fel lehet ütni rendesen a tojást, gyakorolj csak bátran. 3 tojás után mennie kell.

mért bántjátok a bénákat, ugyis manapság olyan társadalmat élünk, hogy kerekes feljáró kell a családi házba meg a kutya olba is , mert ha jön a rokkant barátunk aki a tekerős feltöltő használata közben sérült meg, valahogyan be kel jutnie a házba. :D:D:D

Nekem is volt ilyen, de kidobtam és visszatértem a féltojáshéj módszerre, ugyanis az a galás fojás sárgája át tud csúszni azon a kis résen, akkor meg kezdheted előlról az egészeet. :(((((((

Nekem is van itthon, igaz egyszerű műanyagból, de szerintem kiváló, nem mindenki gyakorlott cukrász...

ezt hogy kell használni? még sosem láttam ilyet. Én tojáshéjjal csinálom.

Le vele!

És ha elválik a tojásod, mit csinálsz vele?

Azt hittem ezt majd én fogom fölrakni a listára, de megelőztetek. nekünk vn, gyönyörű,rozsdamentes, és csak egy kicsit bonyolítja a sütést és a tojáselválasztást.

Az én műanyagom pontosan akkor ,mint egy teaszűrő, és csak egy kétforintos nagyságú lyuk van rajta ( de nem a közepén, hanem úgy oldalt. Azon át lefolyik a fehérje, és a sárgája meg érintetlenül a készülékben marad. Figyelem, ha a sárgája a tojás felütésénél folyik, az a tojás állott és a ferhéjéből nem lehet kemény habot verni.

ez tényleg nagy baromság! megj.: amikor, majonézt, egyéb tojásos krémet vagy pl. a tatárbeefsteaket csinálod és persze hagyományos módon szétválasztottad az óriássejtet, fogd meg óvatosan középső- és hüvelyujj begyeddel a sárgáját, emeld fel a tál felett és bökd meg alant egy késsel, így a színtiszta, hárty nélküli sárgáját tudod használni!

Hát nem tudom, én 4-5 évesen már tudtam hagyományosan tojást szétválasztani, anyukám megtanított rá. Ha most ezt a kezembe adnák, sztem én nem tudnám használni!!! vagy ösztönből ahogy törném a tojást már szétválasztva kerülne ebbe a cuccba a fehérje :)

nahát ezt a Tupperware kemény ezresekért forgalmazza,nehogy megvegyétek!!!kézzel egyszerúbb!

Ott a gond amikor elhiszed hogy szükséged van erre. NEM nincs, értelmes ember vagy, bármit meg tudsz tanulni feltéve ha nem vagy lusta és még nem mosták át az agyadat teljesen a reklámok.

tegye fel a kezét aki nem tudja egykézzel a tojást felütni stb stb. pedig meg lehet csinálni, akkor mi a fenének van még egy kezetek? tök felesleges.

A "tök felesleges" meg "tegye fel a kezét aki nem tudja egykézzel" hozzászólóknak üzenem, hogy pl. ez az eszköz is csak nekik, látóknak felesleges. Vak embernek óriási segítség. Azért, mert sokan elképzelni sem tudják, kinek és milyen körülmények között segít ez a sok "hulladék"... Egyszer próbáljátok meg bekötött szemmel, aztán szóljatok hogy sikerült!

dizajncenter

Szerintem nem jó ötlet,ha elakarjuk választani akkor úgy kell ,hogy ketté töröd a tojást és a héjával külön edénybe a fehéret bele folyamot és a héjával nem engedjük, hogy belefolyon a fehérjéstálba utána pedig bele öntjük, egy tálba ,ha kész ilyen egyszerű.

Én egyszer vettem egy ilyet. Ki akartam próbálni... a tojás fehérje és sárgája egyben átfolyyt a lyukon

Új hozzászólás