Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bodzaszörp, bodzaszörp, de kenyérre senki nem keni?

Év: 
2014
Szám: 
Nyár
Szerző: 
Judit

Kicsit még korainak tűnhet, de nem árt észben tartani, hogy a bodza nem csak hűsítőnek jó. Íme egy jó kis recept!

20 db bodzavirág, két citrom, 30 dkg méz, 3 alma, 0,5 l víz. A virágokat leöblítjük, felkarikázzuk a citromot, és vízzel leöntve őket egy tálban egész éjszaka hűtőben pihentetjük. Másnap hozzáadjuk a mézet és a lereszelt almát. Kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kis üvegekbe töltve szárazon dunsztoljuk. Kész is a bodzalekvár!