Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A HuMuSz oktatóközpontot épít!

Év: 
2002
Szám: 
Ősz
Szerző: 
Lugosi Bea


HuMuSz ház

Örömmel tudatjuk minden kedves drukkerünkkel, támogatónkkal és követõnkkel, továbbá mindenkivel, akinek fontos a környezetvédelem ügye, hogy szervezetünk hosszas keresgélés, nem kevés fáradozás, sokmenetes tárgyalgatás, többszöri elkeseredés és egy-két idegösszeomlás után végre oktatóközpont létesítésébe kezd.

Sikerült a fõváros XI. kerületének polgármesteri hivatalával megegyeznünk, így ez év augusztusától 20 évre egy önkormányzati ingatlan büszke bérlõivé váltunk. A HuMuSz-villa egy ex-bölcsi (késõbb asztalosmûhely.), mely évek óta elhagyatottan várta sorsa beteljesülését, ezért állapota -- szolidan fogalmazva - némi kívánnivalót hagy maga után. Elsõ nekifutásra talán nem tûnik az évszázad üzletének, viszont a felújítás költségeit lelakhatjuk, ami azért javít az összképen.

Az oktatóközpont -- terveink szerint -- három lépésben kerül "beüzemelésre": 2003. januárának elsõ felében költözik át és nyit lakossági tanácsadó irodát a csapat; március-április táján adjuk át felújított kiállításunkat és oktatótermünket, õszre pedig elkészítjük a házat övezõ oktató-parkot, ahol környezetvédelemi információkkal, játékos feladatokkal, kukákkal (természetesen.) fûvel, fával, virágokkal és talán kerti tóval is találkozhat a hozzánk betérõ vándor.