Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hogyan mosunk - hogyan mossunk?

Év: 
2001
Szám: 
Tavasz

Az Ökoszolgálat új kiadványa fõként a házimunka zömét - így a mosást is - végzõ háziasszonyoknál, családanyáknál számíthat nagy sikerre. Az ötletes kis füzet tövirõl-hegyire járja végig a mosás lélektanát, érdekes és értékes információkat adva a témáról. Olvashatunk a mosás történetérõl, megtudhatjuk, hogyan mos a mosópor, sõt, végre megismerkedhetünk a mosószerfajták közti valódi különbségekkel is (ez utóbbi egészen meglepõ titkokat tár majd elénk, hiszen a reklámoknak köszönhetõen eddig úgy tudtuk, hogy csak "hagyományos" és "új" mosópor létezik). Aki pedig megfogadja az utolsó fejezet tanácsait, az újabb esélyt adhat az eutrofizációtól, szennyvíztõl és vegyszerektõl tönkretett élõvizeknek. A kiadvány beszerezhetõ: Ökoszolgálat, Budapest, 1054. Vadász u. 29. Telefon: 311-7855

Szintén az Ökoszolgálat gondozásában jelent meg, és jól használható segédanyag lehet környezeti neveléssel foglalkozó pedagógusok számára. A szépen rendszerbe szedett írás, a reklámok által gerjesztett fogyasztói-fogyasztási õrületen keresztül mutatja be a hulladékképzõdés folyamatát, s teszi mindezt a KukaBúvár nyomdokain haladva. Ez a kiadvány is az Ökoszolgálatnál kapható.

Nemrég jelent meg a "Szemétposta, avagy mit tehetünk a postaládánk és a személyes adataink védelmében?" címû kiadvány. A füzetke a kétfajta "szemétposta" elleni védekezési lehetõségeket tárgyalja ki közérthetõ formában. Elõbb a postaládákba dobált címzetlen reklámkiadványok "leállítási" lehetõségeirõl esik szó, majd a névre szólóan, de kéretlenül kapott küldemények elleni jogi fellépést tárgyalja (a két leközölt minta segítséget nyújt a személyes adatok "tiltó listára" helyezéséhez).

A kiadvány a Fogyasztóvédelmi füzetkék sorozatban jelent meg, a Reflex Egyesület kiadásában. Szerzõje dr. Kalas György; rajzolta, szerkesztette. Lajtmann Csaba. Beszerezhetõ: Reflex Egyesület, 9024, Gyõr, Bartók B. u. 7.