Újraszedve

kedd, 2014, május 27 - 12:52

Második napja tart a TeSzedd! országos szemétgyűjtési akció, ez a nap az esemény csúcspontja. Május 10-re jelentkezett a legtöbb önkéntes: összesen 65 ezren regisztráltak előzetesen az akció szombati napjára. Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmában előzetesen mintegy 120 ezer ember jelezte részvételét. Soha nem fogtak még össze ennyien az ország megtisztításáért.  

péntek, 2014, május 16 - 18:31

A garázsvásár egy kis közösség összefogásának eredménye, az ilyen esemény eredményes megszervezéséhez szükség van a család, a barátok és a szomszédság támogatására, hiszen sikerének éppen az a kulcsa, hogy a közvetlen környezetünket hogyan tudjuk bevonni a szervezésbe.

csütörtök, 2014, május 8 - 17:34

Olyasvalaminek adunk teret, ami jó irányba mutat, ezt természetesen nem pénzért tesszük, erre nem is lennénk hajlandóak. Nyilván lesz, aki rögtön rávágja, hogy minek írunk nagyvállalati megoldásokról, amikor a helyi, kis léptékű gazdaság a környezettudatos megoldás. Valóban az; de tudomásul kell venni a minket körülvevő világot is. A Puma nevű multicégnél találtunk olyan fejlesztéseket, amelyeknél a  környezeti szempontokat is figyelembe vették.

szombat, 2014, április 26 - 17:50

A bútordaraboknál gyakori az ajtók pántjainak kilazulása, ill. önbehúzó funkciójuk megszűnése. Az ajtók hibáját a pántokat felfogó csavarfészkek kiporladása okozhatja. Ha a pánt még egyébként  hibátlanul működik, akkor a kitágult lyukakat kell beragasztott keményfa betéttel „kifoltozni”, majd ezt követő előfúrás után újra visszacsavarozható a laza pánt. Ha viszont maga a pánt hibásodott meg, akkor ajánlatos új darabra cserélni.

szerda, 2014, április 23 - 16:04

A Bolhapalotát leginkább antikvitás-ószeres-dizájnbutikként tudnám leírni, hiszen van itt minden: szódásüveg és lemezautó, aranyóra és jade medál, kézzel festett üvegáru és vicces nemezkitűző.

hétfő, 2014, április 7 - 13:43

A „Gyémánt félkrajcár”-ra figyelő tizenévesek

péntek, 2014, április 4 - 17:22

Számos fórumon olvashatók vélemények a mosható kontra egyszer használatos pelenkák kérdéskörében. Vitathatatlan azonban, hogy a kisgyerekes családok számára az egyik legnagyobb kiadást a pelenka jelenti. Egy csecsemő átlagosan 8-10.000 pelenkát használ el, mire szobatiszta lesz. Ez gyerekenként 2-3000 kg (!) hulladékot jelent. A mosható pelenkáknál a kezdeti beruházás viszont komoly költségekkel jár. A környezettudatosabb országokban a kormány támogatja azokat a szülőket, akik a környezetbarát textilpelenkát választják. Budapesten is létezik egy hasonló  kezdeményezés a VI.

csütörtök, 2014, április 3 - 11:42

Lekvárköltemények bodzától a birsig

csütörtök, 2014, március 27 - 15:16

Hogy mi is valójában a steampunk? Többféle definíciója is létezik, de most a sajátomat mondanám el. Ha leegyszerűsítem, akkor egy neo-viktoriánus beütésű anakronisztikus szubkultúra. A megjelenése főleg Viktória korabeli külsőségeket ötvöz modern elemekkel, ettől lesz anakronisztikus. Például egy steampunk eszköz úgy néz ki, mintha a XIX. században készítették volna, de XXI. századi elemeket tartalmaz. A legjobb példa erre egy steampunk pendrive, amely a XIX.

kedd, 2014, március 25 - 14:40

Oldalak