Humusz Batyu - a Humusz Szövetség bevásárló közössége

Mindenki szokott vásárolni, még azok is, akik azt mondják, nem :) Tejet, kenyeret, zöldségeket, édességet, húsféléket a legtöbb ember általában a közértben, kisebb-nagyobb áruházakban szerez be, tudatosabbak a közeli piacon A Néninél. Sajnos csak ritkán van lehetőségünk megtermelni a saját és családunk fogyasztási mennyiségét, így mindenképp embertársaink szakértelmében bízva az általuk készített termékeket visszük haza. Igen ám, de az Átlagos Boltban kapható Átlagos Termékek a legtöbb esetben nagyüzemi termelés során keletkeznek, mely kihat a minőségükre, ízükre egyaránt - a szállítás okozta környezetszennyezésről nem is beszélve!

Ezen Átlagos Termékekre kínálnak alternatívát a kisüzemi, háztáji, bio gazdaságok termékei, terményei, melyekhez csak egy kis odafigyeléssel is már könnyedén hozzájuthatunk! A bioboltok és piacok mellett az un. bevásárló közösségek is kitűnő lehetőségként állnak a tudatosabb fogyasztók rendelkezésére.

A Humusz Szövetség ezt felismervén 2014 év elején elindította saját bevásárló közösségét Humusz Batyu néven. A rendszer itt is a már jól bevált elven működik: adott napig leadott rendeléseket adott napon szállítják ki maguk a termelők.

humusz batyu

A kínálatot folyamatosan bővítjük a keresletnek és igényeknek megfelelően, jelenleg a következő kategóriákból lehet válogatni:

- bio zöldségek (Zsámboki Biokert)

- tejtermékek (kis bakonyi biogazdaság)

- mézek (Mohos László)

- gyümölcslé, lekvárok (Finom Gyümölcslé)

- csokik (Kockacsoki)

- tisztítószerek (Cudy)

 

A rendelési felületet a batyu.humusz.hu oldalon érhetik el pártoló tagjaink.

 

batyu átadászöldségkosárkinti átadás

 

A bevásárló közösséghez csatlakozás feltétele a Humusz Szövetség Pártoló tagságába való belépés (http://humusz.hu/partolo_tagsag_maganszemelyeknek). Az éves tagsági díjért  (5.000 Ft) a bevásárló közösséggel kapcsolatos ügyeket intézzük, igyekszünk új kategóriákat, termékcsoportokat felkutatni és alapvetően mindent megtenni, hogy a közösségi vásárlás minden félnek megérje! :)

Pártoló tagjaink azonban a fentieken túl a Humusz Szövetség által szervezett programokon (tanfolyamok, csere-bere börzék, filmvetítések, klub estek, stb.) ingyen, vagy kedvezményesen vehetnek részt! A programokról folyamatosan tájékoztatjuk Pártoló tagjainkat a heti rendelési táblázatos levelünkben.