Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zöldkonferencia és Ötkukás Játékok Szolnokon

  • 2018. április 12.
  • sklania

Környezettudatosságé volt a főszerep Szolnokon. A környezetügyért is felelős Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerda délelőtti, Gazdálkodj okosan a hulladékkal! című Zöldkonferenciája a pedagógusok számára biztosított lehetőséget a környezettudatos nevelés legfrissebb ismereteinek elsajátítására.

A Zöldkonferencián Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket, Kállai Mária, megyei kormánymegbízott pedig arról beszélt, hogy a környezeti nevelés érdekében olyan hatékony pedagógiai rendszer működtetésére van szükség, melyben mindenkinek megvan a saját feladata.

 

Búsi Lajos, az FM zöldipari támogatások kezeléséért felelős helyettes államtitkára a minisztérium környezettudatos szemléletformáló tevékenységének céljait és eszközeit ismertette, kiemelve, hogy a hulladék érték, gond csak a szeméttel van. A környezettudatos nevelést éppen ezért már otthon, a családban, kisgyermekkorban kell elkezdeni, hiszen senki sem születik környezettudatosnak, vagy pedig szemetelőnek. Jó példát kell mutatni otthon, munkahelyen, iskolában mindannyiunknak.

 

A helyettes államtitkár elmondta: a környezettudatos neveléshez szükséges forrást a földművelésügyi tárca pályázaton keresztül is biztosít. A szolnoki Zöldkonferencia napján bejelentette, hogy megjelent a 2018. évi lakossági környezettudatos szemléletformáló pályázati felhívás, mely elérhető a kormany.hu és a szelektalok.hu honlapokon.

Az elméletet délután a gyakorlat követte: az Ötkukás Játékok során a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 230 diákja játszva tanult a hazánkban szelektíven gyűjthető 5 hulladéktípusról (papír, műanyag, fém, fehér üveg, színes üveg). A rendezvény vendégei voltak a szolnoki Szolnoki Dózsa VLC közismert vízilabdázói, Hangay Zoltán és Fülöp Bence. A sikeres sportolók a sportról és a környezettudatos életről beszéltek, majd együtt játszottak a gyerekekkel a környezettudatos Ki nevet a végén? Ökotwister, Szelektív csúszka, interaktív Szelektáló és Zöld kirakó nevű ötletes játékokkal.

 

 

forrás:

https://www.orientpress.hu/cikk/2018-04-07_zoldkonferencia-es-otkukas-ja...