Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zempléni Tavaszi Nagytakarítás

  • 2007. június 06.
  • humusz

kep.kicsi_120A „Zempléni Tavaszi Nagytakarítás 2007" Program során 2007. május 7-25 között harminc településen kilencven csoport munkálkodott a tisztább környezetért. Az oktatási-nevelési intézmények, civil szervezetek, vadásztársaságok, erdészeti igazgatóságok, polgárõr szervezetek, polgármesteri hivatalok és hulladékgazdálkodási közszolgáltatók részérõl a programban aktívan résztvevõk száma meghaladta a négyezer fõt.

 

 

Az önkéntesek számára az elhagyott hulladék begyűjtéséhez gyűjtőzsákokat és védőkesztyűket biztosított az „Önkormányzatok az élhetőbb környezetért" Kiemelten Közhasznú Közalapítvány. Az akcióban részvevő gyermekek almát és édességet kaptak a részvételért. A program során erdőről, mezőről, parkokból, vízpartokról (etc.) kézi erővel begyűjtött hulladék mennyisége 24.004 kg volt, melynek elszállítása és megfelelő kezelése a térségbeli közszolgáltatók (ZHK Kft., SZHK Kft.) segítségével történt.

Ez a nem kis mennyiség a felelőtlen lakosok által illegálisan elhagyott hulladéknak azonban csak egy része! A programban részvevő csoportok legtöbbje évente több alkalommal is szervez ehhez hasonló akciót, annak érdekében, hogy végre a mesés zempléni tájat ne csúfítsa el a szétdobált szemét.

Közalapítványunk szeretné elérni, hogy a környezetükért tenni akarók áldozatos munkájának gyümölcsét a helyi lakosok és az erre vetődő turisták hosszú ideig élvezzék - és megbecsüljék: „Ne szemeteljenek és másokat se hagyjanak szemetelni..."

A program szervezői az önkéntesek munkáját, és a program partnereinek segítségét a mádi körforgalom mellett található Bortó Panziónál 2007. június 2-án rendezett családias hangulatú, programértékelő záróeseményen köszönték meg. Az eredményeket Fenyvesiné dr. Szathmáry Erzsébet, a közalapítvány kuratóriumi tagja és Hercsik István ügyvezető úr (ZHK Kft., SZHK Kft. MENTO Környezetkultúra Kft.) foglalta össze. A részvevő csoportok képviselői elismerő oklevelet vehettek át, továbbá kisorsolásra került egy digitális fényképezőgép is.

Lenkey Péter
titkár

---------------------------------------------------------------------
"Önkormányzatok az élhetőbb környezetért"
Kiemelten Közhasznú Közalapítvány

Székhely: 3910 Tokaj, Rákóczi u. 54.
Levélcím: 3510 Miskolc Pf. 514.
Tel: 46/532-233
Web:http://oekk.bzlogi.hu

Közhasznú tevékenységünket a 2046102-00127569-00100007
számlaszámon támogathatja.
Tárgyi adományok felajánlását is szívesen fogadjuk.
Köszönjük együttműködését, támogatását.