Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zempléni közszolgáltató is támogatta a Tisza megtisztítását

  • 2006. július 05.
  • humusz
Tiszta Tisza Túra 2006 néven szemléletformáló és hulladékgyûjtõ vízi túrát szervezett a Felsõ-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság és az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület.

A környezetvédők a Tisza Tiszabecs és Tokaj közti szakaszán egy héten keresztül (június 28. és július 5. között) gyűjtötték a partokon és a vízben illegálisan elhelyezett, eldobált lakossági hulladékokat.

A megállóhelyeken, strandokon olyan plakátok is kihelyezésre kerültek, melyek bemutatják, milyen hatással vannak a szennyezések a folyóra, és mit tehetnek a strandolók, kempingezők a Tisza védelmének érdekében. Az akció rávilágít arra, hogy rengeteg kommunális hulladék kerül a Tiszába Romániából és Ukrajnából, de sajnos hazai illegális lerakóhelyekről is.


A program utolsó állomása Tokaj, ahol szerdán(július 5-én) az előző szakaszon összegyűlt hulladékot az akció céljaival egyetértő Zempléni Hulladékkezelési Közszolgáltató Kft. díjmentesen veszi át, majd a Bodrogkeresztúri Regionális Hulladékkezelő Központba szállítja ártalmatlanításra.


*Lenkey Péter*

Miskolc, 2006. július 5.