Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Visszaváltható üvegek kiállítása Hajdúböszörményben

  • 2005. október 24.
  • humusz
kiallitas.jpgOktóber 20-án nyílik meg Hajdúböszörményben a Kertész László Városi Könyvtárban a visszaváltható üvegek kiállítása, mely egy hétig látható." A rendezõk szeretettel várnak minden érdeklõdõt. Aki esetleg a városban régi üvegeket szeretne adományozni a kiállítás további bõvítéséhez, legyen szíves vegye fel a kapcsolatot a Hajdúböszörményi Ifjúsági Természetvédõ Körrel.
"Dr. Kalas György a Hulladék Munkaszövetség és a REFLEX nagyöregje nyitotta meg a saját darabjait is felvonultató kiállítást. Az ipartörténeti és környezetvédelmi szempontból is érdekes kiállításon az 1930-as évektől forgalomban lévő magyar betétes üvegcsomagolások kerülnek bemutatásra. A kiállítás a HUMUSZ Házból indult vándorútjára és járja be az országot.

A rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa a szép, régi és a környezetet kevésbé terhelő visszaváltható csomagolásokat. Fel akarja hívni a figyelmet arra, ha nem egy szigorú - a többször használható betétdíjas áruk és csomagolások életben tartását szolgáló - jogszabályok születnek meg, akkor a visszaváltható csomagolóanyagok pillanatokon belül eltűnhetnek a piacról. Ez már szinte teljesen meg is történt a befőttek, a tej, az ásványvizek, a gyümölcslevek esetében.

A külföldi - nem csomagolóipar által készített - elemzésekben azt látjuk, hogy a többutas csomagolás kedvezőbb a környezet számára és a munkahelyteremtés szempontjából is előnyösebb, ezért forgalomban tartásuk ösztönzése nemcsak a jogalkotó, hanem az egész társadalom feladata."




Forrás: Hajdúböszörményi Ifjúsági Természetvédő Kör