Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Veszélyes hulladék: azbeszt

  • 2006. augusztus 30.
  • humusz
A Nemzeti Azbesztmentesítési Program (NAP) megakadásáért aggódik az illetékes civil-kormányzati munkacsoport, ugyanis nemcsak az eddigi projektek támogatásának európai uniós folyósítása került veszélybe, hanem a jövõbeni projektek pályáztatása is kérdéses.

 

Szabadföldi István, a NAP munkacsoport ügyvezetője budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a 2012-ben befejeződő tízéves program során lakókörnyezetben eddig 33.000 négyzetméter felületet tisztítottak meg az egészségre rendkívül káros azbeszttől. Mintegy 120 ezer négyzetméteren azonban továbbra is egészségügyi kockázatot jelent az azbeszt.


Szabadföldi István jelezte: technikai okok miatt bizonytalanná vált, hogy a már megvalósult két projekt összesen 1,2 milliárd forintos költségéből az EU folyósítja-e az eredetileg jóváhagyott 75 százalékos támogatást.

A NAP befejezéséhez lakókörnyezetekben még hatmilliárd forint szükséges - közölte az ügyvezető. Hozzátette: ilyen célra azonban az Új Magyarország Fejlesztési Terv legfrissebb verziója szerint nem lehet majd pályázni.

 

Forrás: MTI / Greenfo