Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Végre Budapesten is vásárolhatunk csomagolás nélkül

  • 2018. március 25.
  • PKata

 A Budapesten nemrég megnyílt, Piliscsabán már régebben működő csomagolásmentes bolt kitalálóját Kump Edina, a Hulladékmentes.hu weboldal írója kérdezte a boltról, terveiről. Az ő képes beszámolóját olvashatjátok.

"Sipos Melindát, a LigetiBolt megálmodóját, tulajdonosát egy évvel ezelőtt kerestem fel először, amikor megneszeltem, hogy hamarosan újabb csomagolásmentes bolt fog nyitni Magyarországon. Az interjút végül nem tudtuk összehozni, most azonban, hogy az eredetileg piliscsabai bolt beköltözött Budapestre, az első adandó alkalommal meglátogattam. Képes, videós beszámoló következik.

 

csomagolasmnets

Sipos Melinda, a csomagolásmentes LigetiBolt tulajdonosa

 

A csomagolásmentes boltokban a saját csomagolásunkba (dobozba, üvegbe, vászonszatyorba), vagy visszaváltható csomagolásba vásárolhatunk élelmiszereket, megelőzve ezzel temérdek csomagolási hulladék keletkezését. A hulladékmentes vásárláson túl a tudatos fogyasztói magatartást is elősegíti a LigetiBolt, itt ugyanis lehetőségünk van arra, hogy csak annyi élelmiszert vásároljunk, amennyire valóban szükségünk is van. Mindezeken felül az sem mellékes, hogy a csomagolasmentes.hu-nál kizárólag minőségi, egészségesebb, ám megfizethető élelmiszereket találunk, amelyek adalékanyag- és tartósítószer-mentesek, a többségük pedig 40 km-es körzeten belülről érkezik.

Miért pont csomagolásmentes, honnan jött az ötlet?

Szelektíven gyűjtöttem a szemetet már évek óta, de rájöttem, hogy még így is túl sok van, aztán egyszer láttam az interneten Bea Johnson előadását, és felmerült bennem az ötlet, hogy mi lenne, ha csinálnék egy ilyen boltot. Szerettem volna, hogy legyen olyan bolt, ahol csomagolásmentesen lehet élelmiszereket vásárolni, mert ez egy sarkalatos pontja a hulladékmentes életmódnak. Akkor még Piliscsabában gondolkodtam, ahol végül meg is nyitottam az első boltot, mert úgy gondoltam, hogy az embernek mindig a saját környezetében kell a változásokat elindítania. Végül úgy alakult, hogy most beköltöztünk Budapestre.

 

A LigetiBolt budapesti csomagolásmentes üzlete a 13. kerületben található a Kresz Géza utca 21. szám alatt. Könnyen megközelíthető, a Nyugati pályaudvartól kb. 5 perc séta.

Nyitva tartása:

Hétfő – péntek: 7:30 – 19:00,

Szombat: 8:30 – 13:00,

Vasárnap: zárva.

 

Forrás: https://hulladekmentes.hu/2018/03/23/csomagolasmentes-bolt-es-kavezo-nyilt-budapesten/