Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Varázsolj zenét!

  • 2014. szeptember 29.
  • Ressinka Agnes

A Nemzeti Filharmonikusok Meztelen igazságok címmel derűs hangversenysorozatot indít 8-12 éves gyermekeknek és szüleiknek a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában.

Pályázat tárgya:

A Szerelem, a Hazugság és a Halál témákkal kapcsolatos mű létrehozása.

Feladat:
A pályázó gyerekcsapatok a segítő felnőttekkel különböző hangokat- pl. állathangok, a mindennapi élet zajai, stb.- , hangszeres -, ének -, bármilyen eszközzel előállított hangeffekteket gyűjtenek, mobiltelefonok vagy számítógépek segítségével rögzítik, és ezek felhasználásával egy minimum egy, maximum három perces zeneművet komponálnak a következő témákhoz: Szerelem, Hazugság, Halál. A komponáláshoz szükséges a kreativitás minden formáját bevetni, és érdemes kihasználni az internet és a közösségi oldalak adta lehetőségeket is. Az alkotó munkához e-mailben segítő anyagokat küldünk, és rendelkezésre állunk, hogy a kérdésekre válaszolni tudjunk.

Pályázók köre:

Várjuk 3-5 fős, 10-12 éves gyerekekből álló csapatok jelentkezését.

Pályázat benyújtása:
Jelentkezés határideje: 2014. október 15.

Zenemű leadásának határideje: 2014. december 30.  

A kitöltött jelentkezési lapot a [email protected] e-mail címre illetve postán a Nemzeti Filharmonikusok 1095 Budapest Komor Marcell u. 1 címre kérjük elküldeni.

Zsűri tagjai:
Kovács Géza, a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatója
Antal Mátyás, a Nemzeti Énekkar karigazgatója
Joó Szabolcs a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ütőművésze
Philip György, karmester, tanár, a Meztelen Igazságok című hangversenysorozat rendezője
Sáry László, zeneszerző
Bella Máté, zeneszerző

 

A győztes szerzeményt 2015. május 10-én a Művészetek Palotája Fesztiválszínházában a Túlvilágjárók című előadás keretén belül mutatjuk be.

Az első három helyezett értékes nyereményeket kap a Libri Könyvkereskedelmi Kft., a Rózsavölgyi Zeneműbolt, az Ethnosound hangszerbolt, az Egyszervolt.hu, a Csodák Palotája és a Budapesti Állatkert jóvoltából. A nyertes csapatokat vezető pedagógusokat a Művészetek Palotájában megrendezendő koncertjeinkre szóló ajándék jegyekkel jutalmazzuk. Az értékes nyeremények mellett minden pályázó garantáltan gazdagabb lesz az alkotással járó élményekkel és tapasztalatokkal is.

 

Forrás: palyazatmenedzser.hu