Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újévi megfogadom

  • 2016. január 08.
  • Bogi

Az év végi számvetést igen gyakran követi újévi fogadalom, amikor eldöntjük, hogy lefogyunk 10 kilót, leszokunk a dohányzásról, többet járunk sportolni, jobban odafigyelünk magunkra és másokra is. De vajon hányan tesznek ígéretet a környezetük megóvása érdekében?

Sajnos ritkán hallunk olyan fogadalomról, ami a nejlonzacskók elhagyásáról, a hússzegény táplálkozásról, a helyi, kistermelői zöldség-gyümölcs preferálásáról, a hulladékcsökkentésről és környezettudatosabb életmódról szólna. Ezeket sem nehezebb betartani, mint a fentieket, így arra buzdítunk mindekit, ha eddig még nem tette, fogadja meg, hogy 2016-ban még zöldebb lesz! :)

Ehhez nyújtunk tippeket itt és itt. Adatbázisaink segítségével pl. az apró, eldugott javítóműhelyeket is megtalálhatjátok profil vagy földrajzi elhelyezkedés szerint, a betétdíjas és újrapapír termékekről tájékozódhattok, valamint folyamatosan frissülő hulladékátvevő helyekről készített adatbázisunk segítségével könnyítjük meg a hulladékok megfelelő helyre történő leadását.

Ha ez nem lenne elég, egy nagyon új Facebook oldalra hívnánk fel a figyelmeteket: HetiZöld néven minden héten új környezettudatos vállalást fogalmaznak meg, amiket kipróbálva és betartva apró, de határozott lépésekkel közelíthetünk a nulla hulladék irányba.

Tegyük együtt 2016-ot egy gyönyörű, tudatos évvé!