Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újabb szelektív hulladékgyűjtők égtek le

  • 2006. június 11.
  • humusz
Újabb négy szelektív hulladékgyûjtõ vált égett le csütörtök hajnalban Budapesten, ezekkel együtt az eddig kiégett kukák száma már lassan megközelíti a 250-et. Azt egyelõre nem lehet tudni, hogy a mostani konténereket is felgyújtották-e, ugyanúgy, mint korábban többet.

Március elejéig 180, mára már csaknem 250 kuka vált a lángok martalékává Budapesten. A kár összesen így eléri a 16 millió forintot. Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó szóvivője szerint minden egyes eset után feljelentést tesznek a rendőrségen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) viszont csak 45 eljárást indított az ügyben, a vizsgálat 20-nál is kevesebb ügyben tart még jelenleg is. Az esetek felében ugyanis nem tudták megállapítani a szakértők, hogy tényleg szándékosan gyújtották-e fel a konténert, így a rendőrök bűncselekmény hiányában már nem nyomoznak. Néhány esetben pedig felfüggesztették az eljárást, miután nem találták meg a tettest. Ez annyit jelent, hogy nem nyomoznak tovább, de ha bármilyen értékelhető információhoz jutnak, újra előveszik az aktát - mondta el a Független Hírügynökségnek korábban Schőn Péter, a BRFK szóvivője.

A rendőröknek egyébként még nem sikerült gyújtogatót elkapniuk. Azt azonban kijelentették, hogy gyakrabban ellenőrzik a szelektív gyűjtőket.

A fővárosban 600 szelektív hulladékgyűjtő szigetet helyeztek ki, mindegyik öt-öt konténert tartalmaz.

forrás: http://www.uno.hu/news/story/209340