Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új nagyágyú a magyar hulladékpiacon

  • 2007. július 03.
  • humusz
A hazai hulladékgazdálkodási piac harmadik legnagyobb szereplõje jött létre, miután a Remondis átveszi az Otto Magyarország Kft. hasonló tevékenységét. [MTI/Menedzsment Fórum]

Hulladékhasznosítás
Az észak-rajna-westfáliai Remondis AG 2007. január 1-jétől visszamenőleg átveszi az Otto Magyarország Kft. érdekeltségébe tartozó tevékenységet, ezzel az ország harmadik legnagyobb hulladékgazdálkodási cégévé válik - közölte a Remondis üzletfejlesztési menedzsere. "Az átvételi szerződést az elmúlt héten írták alá. A vételárról a szerződő felek titoktartási megállapodást kötöttek" - tette hozzá Csocsán Balázs.

A német tulajdonú Otto Magyarország Kft. 220 dolgozót foglalkoztat, éves nettó árbevétele 2005-ben 772 millió forint volt a cégbírósági adatok szerint. A cégcsoport közel 100 településen nyújt hulladékkezelési szolgáltatásokat Vácon, Oroszlányban, Tapolcán és Sümegen működő cégein keresztül. Tevékenységi körébe tartozik a háztartási és ipari hulladékgyűjtés és szállítás, hulladéklerakók üzemeltetése, haszonanyag-gyűjtés, úttisztítás és közterületek gondozása.

Az üzletfejlesztési menedzser elmondta, a Remondis Kétpón, Tiszafüreden, Dabason, Kunszentmártonban és Gyomaendrődön üzemeltet korszerű hulladéklerakókat. A társaság dolgozóinak száma 270 fő, cégeinek éves árbevétele 2006-ban elérte a 2,5 milliárd forintot. Az Otto átvétele elsősorban a nyugati országrészben erősíti meg a Remondis pozícióját, az összevonás után a társaság több mint félmillió lakost.

A Remondis 18600 dolgozójával a világ legnagyobb magánkézben lévő víz- és hulladékgazdálkodási szolgáltató vállalata, mely több, mint 20 millió embernek nyújt szolgáltatást.