Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 19 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új konténerek a fővárosban

  • 2004. november 17.
  • humusz
*Elõdjénél könnyebb megtölteni, üríteni, ráadásul olcsóbb* (Népszabadság)

Konténert vált a főváros, pontosabban a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. A szelektív gyűjtőszigetekre a már megszokott német tárolók helyett más formájú, jobbnak tartott, magyar gyártmányú edényeket telepítenek.

A városháza környezetvédelmi bizottságának elnöke, Bánsági György lapunknak elmondta: a főváros rendelkezése szerint az FKF Rt.-nek új pályázatot kellett kiírnia, amelyet októberben egy nádudvari cég nyert meg. A vállalkozással ötszáz konténer leszállítására szerződött a szolgáltató, ebből 250-et még az idén kijelölt helyükre tesznek, a többiből jövőre lesznek szelektív hulladékgyűjtő szigetek. A már meglévő darabokat tovább használják, amíg bírják a gyűrődést.

Az új konténer egyszerűbben üríthető, a papírt, üveget, műanyag palackot és fémdobozt könnyebb beléjük hajigálni, mint a már működőkbe, emellett pedig negyedével olcsóbb a német változatnál, amelynek darabja kilencvenezer forintba került - mondta a bizottsági elnök.

Mint hírül adtuk, a Fővárosi Közgyűlés a közterület-felügyeletet megbízta a gyűjtőszigeteken zajló szelektálás ellenőrzésével (is), ugyanis a tapasztalatok szerint egyre több nem odavaló holmi kerül az edényekbe. Bánsági György szerint ennél nagyobb gond a konténerek mellé-köré lerakott szemét, hiszen ami belül van, azt válogatótelepen kirostálják, de a földön heverő hulladék pluszmunkára kényszeríti a szolgáltatót, és az összképet is rontja. A nádudvari konténereket úgy is el lehet helyezni, hogy ne legyen köztük foghíj, így nem lehet közéjük hajigálni semmit.

Népszabadság . B. T.

. 2004. november 13. fotó