Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Továbbra is számolhatnak velünk az Ökoiskolák és Zöld Óvodák

  • 2016. szeptember 23.
  • Peti

Hivatalosan ugyan lezárul a Svájci Hozzájárulás és a Magyar Állam által finanszírozott "SH/4/5 Zöld Óvoda és Ökoiskola programok kiszélesítése" című projekt, melynek kapcsán a Humusz Szövetség országszerte nyújtott segítséget tagszervezetei bevonásával a "zöldülni" kívánó intézményeknek, de a jó gyakorlatok és a felhalmozott tapasztalatok megosztásával továbbra is szeretnénk széleskörű segítséget biztosítani az iskolák és óvodák pedagógusainak.

Szeptember 19-én tartotta az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) a záró rendezvényét annak a négy éven át tartó (2012-2016) projektnek, melynek regionális forrásközpontként a Humusz Szövetség is része volt. A munka során az Ökoiskola, Örökös Ökoiskola, Zöld Óvóda és Örökös Zöld Óvoda címre pályázó, illetve újrapályázó intézmények számára tartottunk információs napokat, mentori és szakmai segítséget nyújtottunk a pályázat beadásához, koordinátori pedagógus továbbképzéseket szerveztünk.

A projektzáró rendezvényről az OFI holnapján található fényképes beszámoló.

A Humusz Szövetség továbbra is elkötelzett az intézményekben folyó pedagógiai munka és környezeti nevelés fejlesztése iránt. Szívesen bekapcsolódunk a fenntarthatóságra nevelés iránt fogékony pedagógusok továbbképzésébe. Módszertani ötleteinkkel, környezetvédelmi témájú foglalkozásainkkal valamint kiadványainkkal rendelkezésre állunk. 

 

 

Üzenetünk minden korosztályhoz egyaránt szól: "Teljes élet - nulla hulladék!"