Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tippek a pazarlás ellen

  • 2016. április 20.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail
Ezzel a néhány ötlettel megelőzhető, hogy az étel a kukában landoljon.

1. Állíts össze heti étrendet!

Ha heti étrendet állítunk össze, akkor elkerülhetjük azt, hogy a megvásárolt alapanyagok a hűtőben maradjanak és megromoljanak.Ezzel ráadásul a saját főztünket ehetjük a munkahelyen is, így pontosan tudjuk, hogy mi van az ételben, amit magunknak viszünk. Összeállíthatunk tervet kizárólag a vacsoráról is, azonban igazán sokat akkor spórolhatunk, ha az ebédünket is magunknak főzzük.

2. Tegyük el a maradék alapanyagokat!

A megmaradt konyhai alapanyagok némi fűszerezéssel hosszabb-rövidebb időre tartósíthatóak.A zöldségekből például kiváló pestót, a gyümölcsökből pedig lekvárt készíthetünk. A kettő keveréke sem elképzelhetetlen, az én egyik kedvenc lekvárom ugyanis a hagymalekvár, ami igazi ínyencségnek számít.

3. Ne feledkezzünk meg a tartós élelmiszerekről!

Azt gondolhatjuk, hogy a konzervek, szárított hüvelyesek vagy a tészták sosem romlanak el, azonban idővel ezek is veszítenek az élvezeti értékükből. Ezért két-három havonta nem árt átnézni a konzerves polcot, és a lejárathoz közeli élelmiszereket elhasználni.

4. Az épp lejárt élelmiszerek jók lehetnek

Az élelmiszerek többségén egy fogyaszthatósági dátumot találunk, azonban ha csak éppen túlléptük a feltüntetett napot, attól még jó lehet az adott termék. Ilyenkor nem árt megkóstolni, mielőtt megennénk, vagy alapanyagként felhasználnánk, hogy megbizonyosodjunk: valóban jó még a termék.

 

forrás: spurman.blog.hu