Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tartalmi és szervezeti változások a köznevelésben

  • 2014. október 13.
  • Ressinka Agnes

2014. október 7. és 9. között immár 16. alkalommal került megrendezésre az Országos Közoktatási Szakértői Konferencia a Suliszerviz Pedagógiai Intézet szervezésében, amelyen együttműködő partnerként az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) is számos előadással képviseltette magát.

Az Általános iskola, középiskola, szakiskola című szekcióban Kőpatakiné Mészáros Mária témavezető és Mayer József központi igazgató-helyettes az egész napos iskola koncepcióját és gyakorlati megvalósítását mutatta be, amely lehetőséget biztosít a tehetséggondozásra és a felzárkóztatásra, ugyanakkor a tematikus programok megvalósítására is megteremti a feltételeket.

Az ökoiskolák nevelési-oktatási programjáról tartott előadást Néder Katalin témavezető. Jelenleg az OFI tíz partnerintézménnyel működik együtt, amiknek a jó gyakorlataiból is hozott példát az ökoiskolák programjaira.
http://www.ofi.hu/sites/default/files/attachments/neder_katalin_okoiskolak_nevelesi-oktatasi_programja.pdf

Könczey Réka témavezető a fenntarthatóság oktatását elemezte, majd az ENSZ által megfogalmazott fejlesztési célokat és a fenntarthatóságra nevelés jellemzőit részletezte prezentációjában.
http://www.ofi.hu/sites/default/files/attachments/konczey_reka_tanitas_a_fenntarthatosagert_0.pdf

További információ:
http://www.ofi.hu/hir/tartalmi-es-szervezeti-valtozasok-koznevelesben-xvi-orszagos-kozoktatasi-szakertoi-konferencia

 

Forrás: a Magyarországi Ökoiskolák Hálózata Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet hírlevele