Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Színes programokkal vár Gödöllőn a Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok

  • 2018. március 29.
  • Peti

A gyermeknapi hétvégén ingyenes filmvetítésekkel, szemléletformáló és szórakoztató családi és diák programokkal várják a nagyvárosok mozijai, művelődési házai az érdeklődőket.

 

A vetítési programok 2018. május 10-től megtalálhatok a mozik weboldalán és a www.godollofilmfest.com oldalon.

 

Május 25. Diáknap: Kedves tanárok, diákok, ne a suliban üljetek, nézzétek a moziban természet csodáit!

 

Május 26-27: Családi hétvége a mozikban.

 

A program célja, hogy moziba hívjon mindenkit, aki szereti a filmeket, aki szeretné tudni, mi történik hazánkban és a világban a természeti értékeinkkel. A filmek segítségével felhívjuk a figyelmet környezetünk állapotára, a természet csodáira, értékeire, az ember szerepére és felelősségére. Az ország minden részén, ezen a három napon, az érdeklődők, a természet iránt fogékony emberek megnézhetik a világ legújabb és legjobb természet- és környezetvédelmi dokumentumfilmjeit. A Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra nevezett alkotásokból készült válogatás kerül levetítésre, így a program minden évben megújul. A vetítési programokban kiemeltek a magyar alkotások, a Magyarországot bemutató filmek.

godolloifilmfest

A FILMNAPOK MINDEN ESEMÉNYE INGYENES!

Kiemelt közönségünk a fiatalok, akiket fogékonnyá szeretnénk tenni a természetvédelemre és a környezetvédelemre. 

Ennek érdekében a Filmnapok alatt bemutatásra kerülő fantasztikus filmek mellett a városok, a helyi szervezők, szemléletformáló, játékos, interaktív programokat szerveznek, hogy ebben a három napban az ember és a természet viszonya kerüljön a középpontba. A helyi társadalmi szervezetek, természetvédők, természetjáró egyesületek, állatvédők, a helyi „zöld” intézmények lehetőséget kapnak, hogy bemutassák tevékenységüket, találkozzanak a téma iránt fogékony emberekkel.

Május 25. péntek Diáknap A mozik és a kitelepülő szervezetek előzetes regisztráció után fogadják az iskolai és óvodai csoportokat, kihelyezett tanóra vagy osztálykirándulás formájában. Jelentkezni a helyi szervezőknél lehet!

Mikor, ha nem a gyereknapon, ingyenes filmvetítésekkel, szemléletformáló és szórakoztató családi és diák programokkal várják a helyi szervezők az érdeklődőket egész hétvégén.

2017-ben 19 magyar város és 2 erdélyi csatlakozott az - első alkalommal megrendezésre került - Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokhoz. Az idei évben, 2018-ban, már 23 helyszín csatlakozott a Filmnapokhoz.

 

A 2018-BAN CSATLAKOZOTT VÁROSOK ÉS HELYSZÍNEK

Budapest - Herman Ottó Konferencia Központ

Budapest - Art+Cinema

Celldömölk - KMKK Art Mozi

Gyöngyös - Cinema Bridge

 

Hatvan - Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeum

Hódmezővásárhely - Bessenyei Ferenc Művelődési Központ

Jászberény - Lehel Filmszínház

Kaposvár - Szivárvány Kultúrpalota

Komárom (HU) - Komáromi mozi

Észak-Komárom (Szlovákia) 

Miskolc - Művészetek Háza

Nyíregyháza - Krúdy Gyula Art Mozi

Sárospatak - A Mozi

Szarvas - Szarvasi Mozi

Szeged - Szent-Györgyi Albert Agóra

Székelyudvarhely (Erdély) - Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár

Szekszárd - Babits Mihály Kulturális Központ

Szentendre - P'Art Moz

Szigetszentmiklós - Nádasdy Filmszínház

Szolnok - TISZApART Mozi

Szombathely - AGORA Savaria Filmszínház

Tapolca - Tapolca Városi Mozi

Veszprém - Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ

 

A hír forrása és további információk: www.godollofilmfest.com


 

A gödöllői filmnapok kísérőprogramjaként idén is megrendezésre kerül a Trash Art program.trashartlogo

A Trash Art Magyarország elsődleges célja, hogy a szobrokkal, a kiegészítő szemléletformáló információkkal, kiadványokkal és ismeretterjesztő előadásokkal minél több ember figyelmét felhívja az újrahasznosítható hulladékban rejlő értékre, amit meg kell becsülni és minél magasabb szinten vissza kell juttatni a körforgásos gazdaságba. Hiszen a hasznos másodnyersanyagot cégek százai várják, hogy válogassák, feldolgozzák és termékeket készíthessenek belőle. A Trash Art ezeket a cégeket (hulladékfeldolgozók, újrahasznosítók, közszolgáltatók) is szeretné bemutatni, hogy az emberekhez közelebb kerüljön a téma, és lássák, mi-hova kerül és mi is készül belőle Magyarországon.

A fentiek mellett minden évben kiemelt figyelmet kap egy terület, amely a verseny és az alkotások témáját adja. Ez 2018-ban a biodiverzitás védelme.

Különleges helyzetben vagyunk mi, emberek, hiszen mi alakítjuk környezetünket. Hatásunk a bolygóra pozitív és negatív is lehet. Az tehát, hogy milyen jövő vár ránk és a többi élőlényre, csakis rajtunk múlik. A szobrok a környezet nagykövetei. Hírül viszik, hogy a pazarlás és a fogyasztási eufória helyett a környezettudatosság és a hosszú távú gondolkodás a homo sapiens sapiens („értelmes ember”) boldogulásának sarokköve.  

trashart