Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szennyvízkezelő technológia

  • 2006. november 13.
  • humusz
Környezetvédelmi hungaricumként emlegetik határainkon túl is, az Organica Zrt. élõgépes szennyvízkezelõ technológiáját. Legutóbb Kínában mutatták be az ipari és kommunális szennyvíztisztítás elismerten legkorszerûbb, hatékony és költségkímélõ módszerét.

 

A hihetetlen ütemű fejlődést produkáló távol-keleti ország közismerten csakis high-tech megoldások iránt érdeklődik, így figyelmük mindenképpen bíztató. Konkrét tárgyalások kezdődtek a Kína leggyorsabban fejlődő régiójában fekvő Shenzhen város vezetőivel az együttműködésről. A huszonöt évvel ezelőtti halászfaluból mára 12 milliós szupermodern megapolisz lett, számos még megoldásra váró környezetvédelmi, biotechnológiai problémával. Többtízezer kilométeres távolságra innen az építés és üzemeltetés kevésbé ígéretes vállalkozás, ám az ökoszisztéma értékesítése, a speciális e-learning alapú technológiai- és tudástranszfer annál inkább.

Az Organica Zrt. közelmúltban kialakított tudáskezelő rendszere úgy tűnik igencsak piacképes. Az együttműködés formája egy ún. Organica-Franchise, a partner többségi tulajdonával létrejövő speciális célú vállalat. Ebben a rendszerben az Organica biztosítja a fejlesztést, a technológia-központú marketinget, a tervezést, a létesítési és üzemeltetési standardokat, a szakértelmet, beleértve a technológiai és üzleti támogatást, kontrollingot és képzést, miközben a partner a helyi piaci ismereteket, az infrastuktúrát és emberi erőforrásokat adja.

Hasonló konstrukcióban, ugyancsak a jövő évben várható egy Írországban felépülő új település lakóparkjának élőgépes szennyvíztisztító rendszerrel való megoldása. A technológia ottani bevezetéséhez Organica-Írország néven vegyesvállalat létrehozását tervezik. A tudásexport megalapozását jelentősen segítette a részben HEFOP támogatással nemrégiben kifejlesztett Organica Akadémia, melynek következő lépése a 2007-2009 közötti időszakra ütemezett Organica Technológia Fejlesztő és Tudástranszfer Központ létrehozása.

Bővebb információ: Kenyeres István elnök (Organica Zrt.) Tel: 455-8060