Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szelekt Ákos Nyíregyházán

  • 2016. február 11.
  • PKata

nyíregyházaSzelekt Ákos címmel nyereményjátékot hirdetett a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. A játékban azok vehetnek részt, akik szelektíven gyűjtik a hulladékot és felragasztják gyűjtőedényükre azt a matricát, amit az új hulladékszállítási renddel egy időben küldött ki a szolgáltató. A játék szorosan kapcsolódik a 2015-ben elindult Okoskuka programhoz.

 

 

Tavaly az Okoskuka program keretein belül 22 ezer darab 240 literes szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas edényt osztottak szét Nyíregyháza kertes, illetve a sorházas övezeteiben. A hulladékkezelő társaság munkájának és a lakosság szelektív hulladékgyűjtési kedvének köszönhetően a projekt beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

 

Matrica-Fotó-Nyeremény

Petró Árpád, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője azt mondta, szeretnék ezt játékos formában a lakossággal is visszaigazoltatni. A hulladékkezelő cég szakemberei arra kérik a lakosságot, hogy az, aki tudatosan szelektál, és már nem kerül a kommunális gyűjtőedényébe szelektív, újrahasznosítható anyag, az a THG Kft. által elküldött matricát ragassza fel a háztartási hulladékgyűjtő kukájára, fotózza le, küldje be a cég e-mail címére, vagy töltse fel Facebook oldalukra. A beküldött fotók közül később sorsolnak. Petró Árpád hozzátette, az a városlakó, aki jól szelektál, értékes ajándékot kap.

szelekt_akos

A fényképeket folyamatosan várják a [email protected] címre, vagy a szolgáltató Facebook oldalára.

Környezetvédelmi és hulladékgyűjtési szempontból lényeges ajándékokat sorsolnak ki a játékban résztvevők között.

 

Nyíregyháza jól szelektál

Az eddigi tapasztalatok azt támasztják alá, nagyon jó eredményeket ért el Nyíregyháza a szelektív hulladékgyűjtés területén. Ezt bizonyítja, az is, hogy nem volt elegendő a havi egy szállítás, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. ezért sűrítette járatait. Február elsejétől már két hetente szállítják el a szelektív hulladékot. Február első hetében a THG Kft. munkatársai már begyűjtötték a tavaly ugyanazon időszakban összeszedett hulladék mennyiségnek a felét. Ezzel együtt a feladatok is megnövekedtek, hiszen a hulladékot válogatni kell ahhoz, hogy értékké váljanak.

 

Forrás: http://www.dontwasteit.hu/2016/02/10/szelekt-akos-nyiregyhazan/