Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szavazz a Humusz Zöld Oázis projektjére!

  • 2017. március 08.
  • P.Gabi
XI. kerületi központunk, a Humusz Ház közösségi színtérként működik. Hatalmas zöld kertjét szeretnénk madárbaráttá alakítani, hogy az ide betérők a kellemes környezeten túl természetközeli élményekkel, kertműveléssel, kültéri szemléletformáló játékokkal tudjanak gazdagodni.

 

A Tesco Ön választ, mi segítünk helyi közösségeket támogató adományozói programjába beválogatták kertfejlesztő projektünket. Március 8. és április 4. között lehet szavazni a Zöld Oázis projektre pár Humusz-közeli Tesco áruházban:

- Budaörs Kinizsi út 1–3.,

- Budapest Andor utca 2,

- Budapest BartókBéla u. 105-113.,

- Budapest Fehervari Út 45-47,

- Budapest Ady Endre u. 99.,

- Budapest Hengermalom u. 19-21.,

- Budapest Nagytétényi út 35.,

- Törökbálint, Bajcsy-Zsilinszky u.67.

A Humusz Ház kerti adottságai még nincsenek teljes mértékben kihasználva, bár jó időben a környékbeliek szívesen térnek be olvasni, esetleg közösen ebédet elfogyasztani. Szeretnénk, hogy amikor a lakosok betérnek pihenni, akkor egy olyan környezet fogadja őket, ahol a környezet- és természetvédelemről is tudnak tanulni. Tapasztaljuk, hogy a városi környezetben kiemelten fontos lenne, hogy az óvodás és kisiskolás korú gyermekek találkozzanak a természet gazdagságával és a kertművelés hagyományaival. Sok városi intézmény számára gondot jelent a kert hiánya. Ebben tudnánk segítséget adni a helybeli óvodáknak és iskoláknak egy konyhakert kialakításával, ahol saját maguk termeszthetnének növényeket, és közvetlen kapcsolatba kerülhetnének a talaj, a növények és állatok alkotta természetes környezettel. A már rendelkezésre álló közösségi komposztálóval kiegészítve egy komplex képet kaphatnak a természet körforgásáról. A kert rendelkezik sok árnyékot adó fával és egy kis tavacskával is, így a városi madarak számára is ideális pihenő és táplálkozó terület valamint fészkelőhely, számos faj megfigyelhető napi szinten. A Madárbarát Kert berendezésekkel a fajok életkörülményei javulnának, a tabló pedig a madárfajok megismerését teszi lehetővé a lakosság számára.

Kerti nyomozó játék elkészítése – A hulladékcsökkentés és megelőzés témájára felfűzött, 5 állomásból álló interaktív szemléletformáló játékot alakítanánk ki, melyet környezeti nevelési tevékenységünk keretében felhasználnánk, de akár önállóan is kipróbálhatnának a látogatók.

„Re-Sarok” redizájn bútorok – Raklapokból készült kerti padok és asztalok elkészítésel. A kényelmet szolgáló párnák is újrahasznosított anyagok felhasználásával készülnének el.

Ha Te is szívesen kapcsolódnál ki Újbuda zöld oázisában, szavazz a Humusz projektjére!

Bővebb információ: https://kozosseg.tesco.hu/list-of-projects?cluster=64