Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hulladékcsökkentési tippek a KEXX Fesztiválon

  • 2013. augusztus 28.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

Kexx fesztiválA KEXX ideje alatt a Zöld Kör is megtalálható volt a Nulla Hulladék Turné standjával, a Humusz Szövetséggel együttműködve. A hazai pálya miatt megpróbáljuk a lehető legjobban odatenni magunkat, és szeretnénk a fesztivál üde színfoltjává válni!

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre augusztus 1. és 4. között, Hajdúböszörményben, a KEXX Könnyűzenei Extrémsport Fesztivál. A különböző sportversenyek mellett a 9. In Flames Graffiti Jam, valamint esténként 3 színpadon a legjobb magyar előadók szórakoztatják a nagyérdeműt.

A versenyezni vágyók amatőr és profi kategóriában, gördeszka, görkorcsolya és BMX sportágakban indulhatnak. Ezen kívül a fesztivál második napján az In Flames Graffiti Jam várja a „művészeket” a MÁV állomás területén. Este drum ’n’ bass, elekctro, HC, hiphop, minimal, reggea stílusokban három színpadon, a legnagyobb magyar előadók szórakoztatják a közönséget.

A KEXX ideje alatt minket is megtalálhattatok a Nulla Hulladék Turné standjával, a Humusz Szövetséggel együttműködve. A hazai pálya miatt megpróbáljuk a lehető legjobban odatenni magunkat, és szeretnénk a fesztivál üde színfoltjává válni!

Kexx FesztiválA fesztivál ideje alatt, a hozzánk betért érdeklődők főleg a 15- 25 éves korosztályból került ki. A fesztiválozó fiatalokon kívül kisgyermekes családok, középkorúak és nyugdíjasok is hasznos információkkal lettek gazdagabbak.

Jó érzéssel töltött el bennünket, amikor többen visszatértek hozzánk azzal a céllal, hogy újra játszanának a különböző játékokkal és örömmel üdvözöltük azokat a fesztiválozókat, akik az ajándék pólóinkat viselték.
A 10 lépés – Nulla Hulladék kiállítást a standunkhoz érkező érdeklődők nagy érdeklődéssel nézegették, és ismerték fel az általuk is gyakorolt, vagy gyakorolható pontokat.
A komposztálós és a vásárlós mágneses játék nagy népszerűségnek örvendett.
A RE-SET! Gondold Újra társasjátékot, a játék hosszúsága miatt csak a ráérősebbek próbálták ki, de a játék mindig vidám hangulatban zajlott, és sok új fogalmat és információt sajátíthattak el az érdeklődőt.
A Kézműves foglalkozás minden egyes nap nagyon népszerű volt a fesztiválra látogatók körében. A sátorhoz látogatók kipróbálhatták a nemezelés fortélyait, készíthettek labdát, karkötőt, stb.
Sokan nagy érdeklődéssel számolták az ökolábnyomukat, egyesek még fogadalmat is tettek a végeredményt követően.

Kexx fesztiválMindhárom nap, egy-egy mestert hívtunk, akik műhelymunka keretén belül a sátrunk előtt minden nap beszélgetéssel egybekötött kis előadást, és bemutatót tartottak. A mestereink Nagy Lajos a görkorcsolya javítását és annak praktikáit ismertette, Szőke Zoltán gördeszkán mutatott be a második napon egy-két mesterfogást, majd az utolsó napon Túri Balázs a BMX szerelés mesterségét mutatta be az érdeklődő közönségnek.

A 2013-as KEXX fesztiválra, a szervezők állítás alapján több mint 6.000 ember  látogatott el, ami rekordnak számít, ez körülbelül napra lebontva több mint 2.000 fő/nap.

KEXX Könnyűzenei Extrémsport Fesztiválra látogató fiatalok több mint fele valamilyen sporteszközzel érkezik erre az eseményre. A fesztivál főszervezői, mindig nagy hangsúlyt helyeznek a rendezvény környezetbarát megközelíthetőségére, az elmúlt évek hagyományaihoz hűen ingyenes biciklimegőrzőt biztosított a látogatóknak a program idejére.

Írta: Molnár Antal

Zöld Kör

Új Széchenyi TervInfoblokk