Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 19 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Shobert Norbert a McDonald's-hoz írt nyílt levele

  • 2004. november 17.
  • humusz
A beteg gyerekek mielõbbi gyógyulását segítõ Ronald McDonald házak számát bõvíti Magyarországon a McDonald's, amelyhez jótékony tõkeinjekciót tervez. A cég hazai hírességeket kért fel arra, árusítsanak a lánc éttermeiben, akik személyükkel vonzzák a vendégeket. Schobert Norbert nyílt levélben utasította vissza a felkérést, és egyben támadja a gyorséttermet. A McDonald's nem reagált Norbinak, és lapunknak sem. [Velvet]
Shobert Norbert a McDonald's-hoz írt nyílt levele

Tisztelt Szervezők, tisztelt McDonalds!

Köszönöm a meghívást, de nem áll módomban elfogadni. Indokaim a következőek:

1. Régebben részt vettem ezen a megmozduláson és sikerült bohócot csinálnom magamból és tevékenységemmel hamis ideológiát képviselni.

2. Fantasztikus marketing és profit ez a gyorsétterem cégnek, de disszonancia, hogy a gyerekek egészsége érdekében árulunk közismert emberekkel egészségtelen, fehérlisztes, cukros, nullás ételt. /tisztelt kivétel a salátának/

3. Adakozni csendben illik, nemesen és nem mellet döngetve többlet eladást produkálni - majd dobni alamizsnát a "betegeknek".

4. A mai fiatalok és gyerekek a McDonaldsnak köszönhetik nagyrészt az egész világon az elhízás betegséget, fura a többlet vásárlóktól beszedett pénzzel gyógyítani őket.

5. A fagyasztott, olajos, sós sültkrumpli táplálkozástani értelemben szemét, nem tudom az embereket többlet vásárlásra serkenteni a hálózat PR javítása érdekében.

A jövőben elképzelhető véleményem pozitív alakulása, ha cég zsemléit kizárólag teljes kiőrlésű lisztből készíti, mellőzi ételeiből a finomított cukrokat és abbahagyja gyereket odanevelő, "cukrosbácsi" marketing politikát. Ez a McDonalds üzletpolitika a múlt századba való és hagyjuk is ott. Ekkora erőt lehetne az emberek jólétére is fordítani, persze tisztes profit mellett.

A pozitív változásokhoz reményteli sok sikert kívánok: Schobert Norbert, Egy egykori 104 kilós, 160 cm-es áldozat

a Velvet cikke