Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pest megyében hulladéklerakókat sürgetnek

  • 2006. augusztus 30.
  • humusz

Összegyûjtötte a megyei közgyûlés képviselõi helyeiért önállóan induló, egymással összefogó három civil szervezet a megfelelõ számú ajánló cédulát, így a Pest Megyei Független Polgárok és Polgármesterek Szövetsége, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, valamint a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara összesen 30 szakembert állít csatasorba az októberi választásra.

Pest megyében hulladéklerakókat sürgetnek

Céljuk változtatni a helyzeten, hogy a Budapestbõl és Pest megyébõl álló Közép-Magyarországi Régióban a pénzek elosztásánál a megye rendszerint hátrányt szenved, noha a fõvárosi barna övezetekbõl az ipar mindinkább az agglomerációba települ át és eddig több mint 300 ezren költöztek ide a budapestiek közül.

Emiatt is indokolt lenne, hogy a régióba áramló uniós források nagyobb hányada a gyengébb infrastruktúrájú Pest megyének jusson - állapították meg. Gyorsítani kellene egyebek mellett az úthálózat fejlesztését és a hulladéklerakó hálózat kiépítését, e kérdésekben és más témákban továbbra is fennáll a fõvárossal az egymásra utaltság - húzták alá.

(Greenfo)