Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Állatvédelmi kampány iskolásoknak

  • 2010. április 26.
  • beus

A Fauna Egyesület felhívással fordul általános és középiskolák felé. Szeretnék, ha minél több iskola részese lenne egy nemzetközi kezdeményezésnek, mely sokmillió baromfit menthet meg a szenvedéstől.

Immár Magyarországon is két éve fut sikeresen az Aranytojás Díj program, mellyel az angol Compassion in World Farming (CIWF) azokat az európai élelmiszeripari vállalatokat jutalmazza, amelyek áttérnek a nemketreces tojás árusítására és felhasználására. A projekt magyarországi koordinátora a 2008-09-es évben a Fauna Egyesület volt. Olyan jelentős cégek kapcsolódtak a projekthez és nyerték el a díjat, mint a Spar Magyarország, vagy a McDonalds.

Ugyancsak a CIWF-fel együttműködve 2010-ben egy az Aranytojás Díjtól teljesen különálló, azzal mégis sok rokonságot mutató kampányhoz keressük együttműködő partnereinket. A különbség, hogy amíg az Aranytojás Díj résztvevői és nyertesi a vállalati szektorból kerültek ki, addig ez évben kampányunkkal a közigazgatási szektor felé fordulunk. Számos európai példa bizonyítja, hogy egy önkormányzat, egy általános iskola, középiskola, egyetem vagy egyéb közigazgatási egység sikeresen tud részt vállalni az állatjólétet támogató nemzetközi projektünkben, és menzáikon, ellátó egységeikben a gyakorlatban is át tudtak állni a ketreces tojások használatáról a humánus és környezetbarát állattartásból származó produktumok használatára. Hiszünk benne, hogy a felnövekvő generációk tudatformálása és aktív bevonása nélkül nem érhető el jelentős előrelépés környezetünk megóvásában. Ehhez kérjük most az Önök segítségét is.

Amennyiben szívesen csatlakoznának az európai szintű kezdeményezéshez, kérjük, jelentkezzenek az alábbi elérhetőségeken munkatársunknál. Ugyanezen elérhetőségeken részletesebb információkkal is szolgálunk az érdeklődő iskoláknak. 

Polgár Emese, projektvezető ([email protected] vagy  20/587-237)