Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Patkányok miatt zárnak be gyorséttermeket New Yorkban

  • 2007. március 29.
  • humusz
Patkányinvázió miatt számos Kentucky Fried Chicken gyorséttermet zárat be a tulajdonos New Yorkban. A patkányokat egy tévéstáb filmezte le, azután, hogy az egészségügyi szolgálat meghosszabította az étkezõ mûködési engedélyét.

 

A Kentucky Fried Chicken, a Pizza Hut és a Taco Bell márkák tulajdonosa ideiglenesen azokon az éttermeken húzta le a rolót, amelyeket a patkányinváziót elszenvedő New York-i partnere üzemeltet. A Yum Brands Inc. közleménye szerint a gyorsétkezők addig maradnak zárva, amíg a hivatalos szervek el nem végeznek egy újabb higiéniai és egészségügyi vizsgálatot.

 

Az első KFC és Taco Bell éttermet azután zárták be, hogy egy tévéstáb az étkezőhelyiségben szaladgáló tucatnyi patkányt filmezett le. Az étterem egyébként zárva volt az invázió időpontjában, az üzemeltetők szerint a pincében zajló új építkezés miatt menekültek a felszínre a rágcsálók.

A felvételek egyébként egy nappal azután készültek, hogy a New York városi egészségügyi hatóság szokásos ellenőrzésén meghosszabbította az étkező engedélyét.

A márkatulajdonos partnere, az ADF nevű amerikai cég képviselője nyilatkozatban kért bocsánatot a vásárlóktól. A szóvivő ugyanakkor nem tudta megmondani, hogy pontosan hány éttermet kellett bezárni, azt viszont közölte, hogy New Yorkon kívül más államokra nem terjed ki a zárlat.

Felfüggesztették állásából azt az állami alkalmazottat is, aki engedélyezte az étterem további működését, sőt a botrány kirobbanása után sem intézkedett azonnal az étkezők bezárásáról. Az egészségügyi szolgálatnál megvizsgálják a működés rendjét, hogy hasonló késlekedés a jövőben ne fordulhasson elő - közölték a hatóságnál.

 

 

Forrás: Menedzsment Fórum