Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pataktakarítási akciónap

  • 2005. november 09.
  • humusz
patak_1.jpg Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület, a Pénzesgyõrért Közhasznú Polgári Egyesület, Pénzesgyõr Község Önkormányzata szeretettel meghív mindenkit a 2005. november 12-ére (szombatra) tervezett pataktakarítási akciónapra. A program célja felszámolni az augusztusi árvíz okozta károk egy részét a Gerence-patak mentén (elsõsorban szemétszedés) Pénzesgyõr területén.
Ha rászánsz egy hétvégi napot és „hajlandó vagy” gyönyörű környezetben, jó társaságban, jó hangulatban, fontos és hasznos természetvédelmi munkát végezni, amely ráadásul gyors és látványos sikerrel jutalmaz, mellesleg megismerkedhetsz nem csak hasonló gondolkodású fiatalokkal, de egy több évtizede sikeresen működő civil szervezettel és a néhány hónapja átadott gyönyörű természet- és környezetvédelmi oktatóközpontjával. Ha attól sem tartasz, hogy esetleg egy jó szakdolgozati téma is rád talál, akkor neked szól ez a Meghívó.

A program célja felszámolni az augusztusi árvíz okozta károk egy részét a Gerence-patak mentén (elsősorban szemétszedés) Pénzesgyőr területén.A programra várnak mindenkit, aki csak teheti, hogy eljmegy Pénzesgyőrbe segíteni és hozza ismerőseit, barátait is. Mehet bárki, aki hajlandó egy napi felemelő, közös munkával javítani hazánk, azon belül egy-egy számunkra kedves hely környezeti állapotán.

A program időpontja és helyszíne: 2005. november 12. szombat, Pénzesgyőr-Bakonybél, a Gerence-patak völgye.

Találkozó Pénzesgyőrben a focipályán 10 órakor.

Utazás:
Budapestről, a népligeti autóbusz pályaudvarról reggel 6 óra 50 perckor induló menetrendszerinti busszal. A Veszprém felől érkezők a Veszprémből 8 óra 20 perckor induló busszal. Visszafelé Budapestre 15 óra 54 perckor, Veszprémbe (Zirci átszállással) 16.44-kor és 17.16-kor indul.Étkezés:

Minden résztvevő meleg teát, és ebédet
Ruházat, munkavédelem: Túraöltözék, esőköpeny szükséges, esős idő esetén is megvalósítjuk a programot. Aki teheti, hozzon munkavédelmi kesztyűt, mi kb. 50-100 darabbal tudunk hozzájárulni. Az akción a 18 év felettiek a saját felelősségükre vesznek részt, a 18 éven aluli résztvevők épségéért, munkavédelméért az őket meghívó egyesület vezetője felel, ezért a munkavédelmi utasításait figyelembe kell venni.

Szállás: A Pangea Egyesület oktatóközpontjában csak szűkösen tudnak helyet biztosítani (12 fő számára), így most inkább azokat várják, akik csak egy napra jönnének.

Jelentkezés a Pangea Egyesület alábbi elérhetőségein:

Telefon: 27/512-039, e-mail: [email protected]