Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olimpikonok a szelektív hulladékgyűjtésért

  • 2006. augusztus 13.
  • humusz
Olimpikonok népszerûsítették a szelektív hulladékgyûjtést a Sziget Fesztiválon szombat délután.
Kõbán Rita öttusázó és Czene Attila úszó olimpiai bajnokok az Öko-Pannon Kht. vasárnap befejezõdõ három napos road showja keretében igyekezett meggyõzni a szigetlakókat a szemét különválogatott kezelésének elõnyeirõl. A Népszabadság Online és az MTI nyomán.
A MOB környezetvédelmi bizottságát képviselő sportolók a multikulturális rendezvényen az úgynevezett Hulladékcsere Pontnál ajándékokkal várták a hasznosítható hulladékokkal érkező fiatalokat. A road show keretében a környezetvédelem iránt érdeklődők játékos formában ismerhették meg a különböző anyagok körforgását, valamint lehetőség nyílt számukra a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos kérdések megvitatására.

A Óbudai-szigeten zajló egyhetes rendezvényen immár negyedszer találkozhatnak a koncertekre érkezők színes kukákkal, ahonnan a papír-, a műanyag-, az üveg- és az alumíniumhulladékot. A tavaly a fesztiválra látogatók 9 tonna műanyag hulladékot és, 1 tonna alumínium dobozt juttattak vissza az anyagok körforgásába, valamint 3,6 tonna öblösüveg gyűlt össze a vendéglátó-ipari egységekben. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, valamint a csomagolási hulladékok gyűjtését és hasznosítását koordináló Öko-Pannon Kht. 35 helyre állított ki az idén színes kukákat.