Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 19 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyolcmilliós bírság a Magyar Telekom Rt.-nek

  • 2005. július 18.
  • humusz
telefon.jpg "A Gazdasági Versenyhivatal (GVH)  8 millió forintra bírságolta meg a Magyar Telekom Rt.-t, mivel a "Teleperc" elnevezésû díjcsomag reklámkampánya a fogyasztók megtévesztésére volt alkalmas - közölte a hivatal pénteken."
"A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa megállapította, hogy a Magyar Telekom Rt. (régebben Matáv) 2005. január 25-től április 30-ig tartott reklámkampánya során egyes reklámjaiban arról tájékoztatta a fogyasztókat, hogy a „Teleperc” díjcsomag a legkedvezőbb a piacon.  A GVH szerint ez nem felelt meg a valóságnak, máshol alacsonyabbak voltak a díjak.

A Versenytanács azt is megállapította, hogy a Magyar Telekom Rt. az adott időszak alatt jogsértő módon alkalmazott összehasonlító reklámot a „Teleperc” díjcsomag és az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. kínálatának összevetésekor. A hirdetésekben a társaság nem vette figyelembe, hogy nem azonos módon - az egyik helyen perc, a másikon másodperc alapon - történik a számlázás, és ezért egyes esetekben a versenytárs díjai kedvezőbbek voltak.

A versenytanács 8 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a társaságot."


Forrás: MTI