Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 21 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagytakarítás a bevásárlóközpontok környékén

  • 2003. május 20.
  • humusz
Tájékoztató a nyíregyházi E-Misszió Egyesület akcióiról

A Tavaszi nagytakarításhoz kapcsolódva április 26-án két akciót szerveztünk, amelyek tulajdonképpen tájsebészkedésnek is minősíthetők.

Nagytakarítás a TESCO és a Praktiker környékén

Akik jártak a Nyíregyházi TESCO környékén mostanában fel kellett tűnnie, hogy a bevásárlóközpont melletti nagy füves területről eltűntek az azt a megelőző hetekben annyira elcsúfító nylonzacskók. Mindenkinek ?szúrta a szemét a szemét? és a Móra Ferenc Általános iskola tanulói (kb. 150 gyerek) voltak azok, akik a tettek mezejére lépve Egyesületünk koordinálásával összeszedték a szemetet és megtakarították városunk ezen üde zöld foltját az oda nem illő kb. 10 m3 hulladéktól, amiben volt mindenféle dolog, de leginkább ? mily meglepő - TESCO-s reklámtáska és TESCO-s blokk.

A másik helyszín a Praktiker és a Hunyadi Általános Iskola közötti zöld terület volt, ahol a Hunyadi iskola diákjai (kb. 80 gyerek) szorgoskodtak és 5 m3 szemetet szedtek össze.

Mindkét helyszínről a Városüzemeltetési Kht. munkatársai szállították el a hulladékkal teli zsákokat az orosi hulladéklerakóra.

Az akciók szlogene az volt: ?Az olaj amit vesz előbb-utóbb öl! Kerüld a műanyagot! Válaszd a visszaválthatót!?

Az akció napján a szokásos lakossági veszélyes-hulladékgyűjtésünket is megtartottuk a város 7 pontján. ?Eredmények?: összesen 1935 kg hulladék, amiből

- 800 kg akkumulátor

- 500 l fáradt olaj

- 30 kg olajos hulladék

- 150 l sütőolaj

- 250 kg festékes hulladék

- 50 kg növényvédőszer maradvány

- 120 kg gyógyszer

- 30 kg szárazelem

- 5 kg fénycső.

Mindkét akcióról számos cikk és riport készült.

Üdv: Maya (E-misszió)