Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Műsorra tűzik Leonardo DiCaprio filmjét

  • 2016. augusztus 09.
  • sklania

A National Geographic Channel világszerte, így hazánkban is műsorára tűzi az Oscar-díjas színész és környezetvédelmi aktivista, Leonardo DiCaprio filmjét, aki alkotásában arra keres választ, hogy a társadalom miként mentheti meg az eltűnés szélére került fajokat, ökoszisztémákat és őslakos közösségeket. Az emberi tevékenység ugyanis ma már a Föld legtávolabbi, legritkábban lakott tájain is súlyos károkat okoz, és felborította bolygónk klimatikus egyensúlyát. A műsor látványos felvételekkel támasztja alá az említett folyamatokat, és a gyakorlatban is megvalósítható módszereket kínál, melyek segíthetik Földünk megmentését.

 

A filmet DiCaprio az Oscar-díjas dokumentumfilmes Fisher Stevens, Brett Ratner és James Packer közreműködésével készítette, executive producer: Martin Scorsese. Az alkotásban az ENSZ békenagyköveti tisztét is betöltő Leonardo DiCaprio híres közéleti személyiségekkel és elkötelezett aktivistákkal beszélget arról, miként lehetne „kizöldíteni”, fenntartható módon átalakítani napjaink gazdasági rendszereit. Interjúalanyai többek között: Barack Obama, az Egyesült Államok jelenlegi elnöke, Bill Clinton, az Egyesült Államok volt elnöke, Ban Ki-moon, az ENSZ főtitkára, Ferenc pápa, valamint a NASA vezető kutatói.

„A National Geographic hosszú ideje küldetésének tartja az emberek környezeti szemléletformálását” – mondja Courteney Monroe, a National Geographic Global Networks vezérigazgatója. „Napjainkban, a klímaváltozás jelentette súlyos és tagadhatatlan válság közepén, felelősségünk az emberek cselekvésre sarkallása. Meg vagyok győződve róla, hogy a National Geographic globális brandje DiCaprio környezetvédelmi elkötelezettségével és Fisher lenyűgöző történetmesélésével párosulva minden korábbinál élesebb reflektorfénybe tudja állítani a klímaváltozás ügyét.”

„A klímaváltozás a bolygónkat fenyegető legnagyobb veszély” – mondja DiCaprio. „Össze kell fognunk, és a hangunkat megsokszorozva a döntéshozoktól lépéseket követelni az ügyben. A túlélésünk függ ettől.”

„Többé nem hunyhatjuk be a szemünket a jelenséggel kapcsolatban, remélvén, hogy majd csak megoldódik magától a dolog. Abban bízom, hogy a film ébresztőként szolgál majd, és rádöbbenti a nézőket, hogy a vesztünkbe rohanunk, ha nem cselekszünk. És mivel a bemutatóra az amerikai elnökválasztási kampány idején kerül sor, azt remélem, az alkotásunknak köszönhetően az emberek nemcsak a globális klímaváltozás megállításának a fontosságára, de a voksuk súlyára is ráébrednek majd” – teszi hozzá Fisher Stevens.

A National Geographic Channel tervei szerint a film mozibemutatójára 2016 októberében kerül sor New Yorkban és Los Angeles-ben, majd az alkotást a tévécsatorna világszerte, 171 országban műsorára tűzi. Hazánkban október 30-án, 21 órakor lesz látható.

forrás: http://brandtrend.hu/media/2016/08/08/musorra-tuzik-leonardo-dicaprio-filmjet