Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mi lesz a kétpói hulladéklerakóval?

  • 2006. február 02.
  • humusz
Kavics helyett homokot épített be a portugál cég a kétpói hulladéklerakóba. Február 15-ig kell elkészülnie annak a szakértõi véleménynek, amely eldönti, hogy át lehet-e alakítani, vagy teljesen újjá kell építeni a hulladéklerakót.

A szakértői jelentésre azért van szükség, mert a létesítmény használatba vételét engedélyező hatóság felfüggesztette az ügyben folytatott eljárást. Az üzemeltető Remondisz Kétpó Kft. által felkért szakértő ugyanis azt állapította meg, hogy a depónia szigetelését védő és a víz elvezetését biztosító réteg összetétele nem megfelelő, az építési szerződésben előírt kavics helyett homokot építettek be. A kivitelező portugál cég emiatt a lerakó egy részét átépítette, de a beruházás konzorciuma, az érintett 24 önkormányzat nem járult hozzá már a próbaüzem megkezdéséhez sem.

Kétpó képviselőtestülete pedig novemberi ülésén határozatban tiltotta meg, hogy oda szállítsák a hulladékot, amíg nem rendeződik az ügy. A szolnoki képviselő testület ülésén a felelősség kérdése is felmerült, a minden érintett által elfogadott szakértő véleménye dönti el, hogy történt-e kivitelezési hiba, és ha igen, akkor a felelősöket is meg fogják nevezni.

H. Tóth Andrea

Magyar Rádió Online