Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megszűnt a szemétlerakó Újbudán

  • 2006. május 21.
  • humusz
 Végleg felszámolták Budapest legnagyobb illegális szemétlerakóját, amely alig néhány nap alatt nõtt ki a földbõl kora tavasszal a XI. kerületben, a 6-os út bevezetõ szakaszán, a Savoya park melletti focipályányi területen. Népszabadság

Újbuda városüzemeltetési igazgatóságának megbízott vezetője, Bukor László tájékoztatása szerint jelenleg is tart a kerületi rendőrkapitányság nyomozása a bűncselekmény ügyében. Az már biztosan kiderült, hogy egy IX. kerületi építkezésről került a 6-os út mellé a mintegy ezer köbméternyi sitt. A nyomozás jelenlegi állása szerint nem a szállítmányozó cég vagy az építtető utasítására történt az illegális lerakás, a sittet néhány alkalmazott saját elhatározásából hordta oda.

A gyorsan gyűlő halom csalogatónak bizonyult, ismeretlenek rövid idő alatt 80-100 köbméternyi háztartási hulladékot is hordtak a területre. Ennek elszállítását a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. végezte el. Az építési hulladékot, illetve annak legnagyobb részét a rendőrségi feljelentés után saját költségén vitette el az a cég, amelyiknek az alkalmazottai márciusban odahordták.

A telek bejáratát az önkormányzat lezárta, elkerülendő egy hasonló szeméttelep kialakulását. Bukor László elmondta azt is, a hatalmas ingatlan hasznosítására, eladására még az ominózus ügy előtt pályázatot írt ki az önkormányzat. A terület rekultivációjára azonban nem lesz szükség, hiszen nem veszélyes anyagokat szállítottak oda.