Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megnyílt az első csomagolás nélküli bolt Berlinben

  • 2014. szeptember 22.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

Két berlini lány, Sara Wolf és Milena Glimbovski álma alig több, mint egy hete vált valóra, amikor megnyitották első boltjukat, ahol kizárólag olyan termékek kaphatók, amelyek mindenfajta csomagolóanyagot mellőznek.

Miután a két alapító egy német üzleti versenyen első díjat nyert az ötlettel, nagy visszhangot kapott az újszerű kezdeményezés. Sara Wolf és Milena Glimbovski szerint egyre nagyobb az igény a fenntarthatóságot szem előtt tartó szolgáltatásokra.

A bolt minden szempontból a tudatos vásárlást támogatja, többek között azzal is, hogy a szupermarketekre jellemző túlkínálatot is mellőzi. Van minden, de nincs mindenből ezerféle. Tészták, magok kimérős tárolókban, samponok és egyéb folyékony termékek szintén kimérve egyszerű tartályokból. A vásárlók saját dobozkákkal, kosarakkal érkeznek, vagy ha éppen nincsen náluk megfelelő eszköz, kölcsönözhetnek egyet a boltban. 

Itt láthattok egy jó kis videót a boltról.

2011-ben az Egyesült Királyságban 11 millió tonna csomagolási hulladék keletkezett, ennek ellenére még most is lehet olyan abszurd terméket is kapni, mint például az előre hámozott csomagolt banán.

Az ötlet egyébként nem új, az első ilyen üzletet Catherine Conway alapította, de ez semmit nem von le az értékéből. Az eredeti elgondolás az volt, hogy bárki olcsóbban juthasson bio, organikus élelmiszerekhez a csomagolás megspórolásával.

Még több képet találhattok a berlini boltról itt.

Forrás: Ökoanyu blog