Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Meghiúsult beruházás

  • 2006. január 23.
  • humusz
Kevés a munkalehetõség a Dél-Pest megyei Nagykõrösön, ezért is választotta gépjármûhulladék-feldolgozó üzeme helyszínének a budapesti Recycling Technologies Kft. (Rectec), amely 2005 májusában kereste meg ajánlatával a várost. A Népszabadság cikke.
Induláskor 50-55 főnek, majd a második műszak beindulásával hozzávetőlegesen 80 főnek biztosítottak volna munkalehetőséget. A város nem zárkózott el, de 2005 végéig nem adott pozitív választ, ezért a Rectec végül is a Vas megyei Vasváron létesít üzemet.

A nagykőrösi létesítmény helyszínéül a Lencsés-Világos dűlőben egy négyhektáros terület szolgált volna. Az ingatlan az önkormányzat tulajdona, de bérlők használják. A feldolgozó cégtől megtudtuk, hogy ők minden elképzelhető lépést megtettek. Elküldték a szándéknyilatkozatot és az előszerződést, lelépési díjat ajánlottak a bérlőknek. Szeptemberben a város képviselő-testületének ülésén ismertették elképzeléseiket. A képviselők nem ellenezték a tervet, megállapodásra mégsem került sor. A projekt menedzsere, Kernács Péter úgy tudja: bizonyos helyi rendeleteket kellett volna megváltoztatnia a városnak, hogy megnyíljon az eladás lehetősége, erre azonban mindeddig nem került sor. Vasvárral viszont rövid idő alatt megegyeztek, aláírták a szerződést is, tavasszal megkezdődik a beruházás.