Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

"Madárvonulás gyermekszemmel" rajzpályázat

  • 2014. szeptember 25.
  • Ressinka Agnes

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága gyermekrajzpályázatot hirdet a III. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából.

A madárvonulás színpompás, látványos jelensége hazánk élővilágának. Mindannyiunkat kisgyermekkortól megérint az érkező, átvonuló madarak látványa, foglalkoztat a madárvonulás titokzatossága. A nyarat búcsúztató fecskecsapatok kedves nyüzsgése, a párás őszi alkonyban hullámzó darvak csoportjának messzehangzó krúgatása valódi élmény a nyitott gyermeki léleknek! E sok természeti szépség megjelenítése a célja a „Madárvonulás gyermekszemmel” rajzpályázatnak. A beküldött alkotásokból, a zsűri válogatása alapján kiállítást rendezünk 2014. november 14-15-én Szatymazon, a III. Fehértavi Darvadozás rendezvényközpontjában, a Postakocsi Csárdában.

A pályázat nyilvános, minden versenyző maximum 3, bármilyen technikával készített képpel nevezhet. Egyetlen elvárás, hogy a beküldött képek témája a madárvonuláshoz kapcsolódjon.
Az alkotásokat a minél szélesebb körű közzététel érdekében szkennelni (digitalizálni) fogjuk, ezért fontos feltétel, hogy csak sík felületű (nem kisplasztikai jellegű), maximum A/3-as méretű képekkel lehet pályázni. Kérjük, hogy az alkotásokat keretezés és paszpartuzás nélkül küldjék!

Nevezési határidő: 2014. október 10. (a beérkezés dátuma!)

A nevezett képek mellett kérjük feltüntetni a következőket:

- a kép címe, lehetőleg egyszavas jeligéje

- a szerző neve, a korcsoport megjelölése (óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos pályázó)

- e-mail cím

Cím: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, Szegedi Iroda, 6724 SZEGED, Föltámadás utca 29.

A zsűrizés anonimitása és a beérkezett képanyag korrekt kezelése érdekében a zsűri tagjai a nevezők személyes adataihoz a bírálat előtt nem férnek hozzá.
A zsűri tagjai: 

- Lestyán-Goda Judit turisztikai osztályvezető KMNPI
- Gilly Zsolt környezeti nevelő KNPI
- Tserenjav Otgontsetseg mongol képzőművész KNPI
- Faragó Ádám grafikus MME

A pályázaton a három korcsoportot külön értékeljük. Az első három helyezett részére oklevet, valamint a szervezők által felajánlott tárgyjutalmakat osztunk ki. Csak azokat a korcsoportokat díjazzuk külön, amelyekben legalább négy nevező indult, ennél kevesebb pályázó esetén a csoportok összevonásra kerülnek.
Minden zsűritag sorrendet állít fel. A rajzok a sorban elfoglalt helyük szerinti pontszámot kapják. A zsűritagok pontszámai összeadódnak, kategórianyertes a legkevesebb pontot kapott kép.
A beküldött anyagot a szervezők a legnagyobb gondossággal kezelik, de az esetleges sérülésekért, hiányosságokért felelősséget nem vállalnak. A Fehértavi Darvadozás megfelelő népszerűsítése érdekében a képeket a KNPI szabadon, a szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhatja (CD, sajtó, TV).

A kiállításon történő bemutatásra kiválogatott művek szkennelt másolatát a KNPI facebook-oldalán (http://www.facebook.com/KiskunsagiNemzetiPark) 2014. október 25-től közzétesszük. A képekre 2014. november 09-én 24:00-ig leadott szavazatok („like”) alapján közönségdíjat is adunk.

Forrás: az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet hírlevele