Ma végleg be kell zárni sok hulladéklerakót

  • 2009. július 16.
  • szerk
Szerző: 
Eljött a határidő: július 16-a után nem lehet üzemeltetni azokat a klerakókat, amelyek nem felelnek meg az uniós elvárásoknak. Egy térképet készítettünk, amelyen a tovább üzemelő lerakók láthatók, illetve azok amelyeket még terveznek építenek. Arra kérjük az olvasókat, írják meg ide a honlapra, hogy mi történik a lakóhelyük térségében a bezárásokkal kapcsolatban. Hová viszik ezután a szemetet? Mennyivel növekszik a szállítási távolság? Nőnek-e a költségek? Szaporodnak-e az illegális lerakók? Köszönjük!
hulladéklerakók nagyobb térképen való megjelenítése

Hozzászólások

Nálunk van az egyik legnagyobb katasztrófa. Cikó, a mi regionális telepünk, nem készült el. Július 16. : Tárgyalásokat folytatnak még arról hova vigyék. Visznek valamennyit Somra (77 km), meg Vaskútra is (48 km). Hivatalos nyilatkozat erről még nincs. A szemétdíjat múlt héten emelték majdnem 40%-kal (az áfa emelés miatt több mint 50% a bruttó növekedés). Ilyeneknek, mint hulladékudvar, komposztáló telep az építése még meg sem kezdődött.

lerakó ezek szerint elkészült?

Nem. A lerakó sem. Állítólag augusztus, de még azt is kíváncsian várjuk. Olyan április környékén láttunk utoljára képet róla, akkor még az első depóniafólia sem volt lent. A válogatócsarnoknak meg csak az alapja.

a szemétdíj? háztartás/hó

viszik Paksra?

Paksról nem tudunk. Szerintünk velük próbálnak tárgyalni, de Paks beintett.

http://zoldtars.blogol.hu/ oldalon fent van a szemétdíj változás

Sajnos nagyon sok helyen drasztikus szemétdíjnövekedésről beszélnek, jósolnak a lakossági terhek már így is a határon vannak szerintem sok helyen nőni fog az illegális lerakatok száma :( :( Rudy

az fizessen, aki szemetel. Nálunk kb. 15 liter szemét van hetente, mért fizessek 120 liter uán?

Oldalak

Új hozzászólás