Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Letartoztattak három égető ellenes aktivistát!

  • 2007. december 04.
  • humusz
A hét végén letartóztattak három égetõ ellenes aktivistát Indonéziában, akik egy békés demonstráción szólaltak fel. Miután az aktivisták felszólaltak egy tervezett hulladékégetõ ellen az indonéz rendõrség letartóztatta õket és jelenleg is fogságban vannak
Gigie Cruz, Neil Tangri és Shibu Nair az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciájára érkeztek Indonéziába, de előtte részt vettek egy helyi égető ellenes megmozduláson, amelyen mintegy 2000 fős békés tömeg tüntetett a tervezett égető ellen. Miután nagy tetszést aratott beszédükben ecsetelték az égetők egészségre gyakorolt káros hatását, a rendőrök letartóztatták őket, a rendőrőrsre kísérték és elvették útleveleiket.
A három aktivista célja az volt, hogy az ENSZ Klimaváltozási Konferenciáján, Balin ráirányítsák a figyelmet a hulladék és a klíma összefüggéseire, de most fennáll a veszélye, hogy legjobb esetben is kitoloncolják őket Indonéziából.

Ha segíteni akarsz rajtuk, írj egy e-mail a Mr. Yvo de Boe az ENSZ Klímaválozási Konferenciájának titkárának az alábbi webhelyen:
http://salsa.democracyinaction.org/o/1843/t/4860/campaign.jsp?campaign_K...

Illetve hívd fel Indonézia magyar nagykövetségét:
Varosligeti Fasor 26, H-1068 Budapest
Telefon: (36-1) 3428-508; 585; 549
Email : [email protected]