Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Legyen október 10-e a Komposztálás Ünnepnapja!

  • 2014. szeptember 25.
  • Ressinka Agnes

Idén is sok szeretettel várunk minden érdeklődő óvodás és iskolás csoportot (csapatonként legfeljebb 20 főt), hogy ünnepeljék velünk a Komposztálás napját, és teljék az október hónap a komposztálás jegyében. Pedagógusok és tanítványaik bekapcsolódását várjuk az ország egész területéről!

Miért érdemes megemlékezni erről a jeles tevékenységről?

Mert aki komposztál, az:

- csökkenti a háztartási hulladék mennyiségét,
- kiváló minőségű virágföldet készít,
- rendszeres testmozgást végez, egészséges életet él,
- saját környezetével - öntevékeny módon - harmóniára törekszik.

Ti hogyan ünneplitek a komposztálás napját?

Keressük azokat a kreatív megoldásokat, amelyek a csoportok és osztályok aktív részvételével mutatják be a komposztálást, mint gyakorlati és szemléletformáló tevékenységet. Korábbi években is rengeteg jó gyakorlattal találkoztunk, így tájékozódás és ötletgyűjtés céljából ajánljuk honlapunk (http://humusz.hu/komposztalj/komposztos-otletek) böngészését.

Kérjük a csatlakozókat, hogy mindenképpen adjanak magukról előzetes tájékoztatást az online regisztrációs lap kitöltésével 2014. október 10-éig! A komposztálást népszerűsítő tevékenységeket, eseményeket még az októberi hónap folyamán el kell végezni, majd az ezekről készült beszámolók alapján kerül sor az elbírálásra. A beszámolókat az [email protected] e-mail címre várjuk, 2014. november 14-éig. A beszámolók tartalmazzanak egy 1-2 oldalas írásos dokumentumot, valamint külön csatolmányként várjuk az események során készült fényképeket (3-7 db, jó minőségű, .jpg formátumú kép). Kérjük, hogy a beszámolók küldésekor tüntessék föl az e-mailben az intézmény nevét, a felkészítő pedagógust és a pályázó osztályt/csoportot is. Az eredményhirdetésre december 5-én kerül sor.

Kategóriánként (óvoda és iskola) a három legötletesebb, az eseményt jól bemutató beszámolót beküldő csoport és osztály szemléletformáló ajándékcsomagot (pl. újrapapír termékek, komposztos matricák, kiadványok) kap.

Látogasd tehát meg a komposztalj.hu honlapot, és légy aktív!

Forrás: Oktatáskutató és Fejlesztő Intéze hírlevele