Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Leállíttatták az égetést a veresegyházi hulladéktelepen

  • 2017. június 06.
  • sklania

Nem rendelkezik megfelelő hulladékgazdálkodási engedéllyel Veresegyház önkormányzata, ezért leállíttatta a város Ivacs településrészén található hulladéktelepen a szemétégetést a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala – írta a szombati Népszava.

Az önkormányzat engedélye nyílt területen zajló, irányított égetésre vonatkozik, ám a területen nemcsak tiszta fa és növényi hulladékot, hanem csomagolási hulladékokat, ragasztott OSB lapokat, laminált falemezeket, kezelt fából készült ládák műanyag leszorító pántjait, illetve azok égett maradványait is felfedezték a környezetvédők.
Az önkormányzat szerint minden legális, a katasztrófavédelem engedélyével történik, a környezetvédők azonban bejelentést tettek az illetékes kormányhivatalnál, ahol vizsgálatot indítottak az ügyben.
Az érdi járási hivatal a lap megkeresésére közölte: a területre az önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet (GAMESZ) szállította a hulladékot, ám nem rendelkezik az ingatlanra vonatkozó, hatályos hulladékgazdálkodási engedéllyel.
MTI

forrás:

http://www.dontwasteit.hu/2017/06/03/leallittattak-az-egetest-a-veresegy...