Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Le a ragacsokkal!

  • 2005. október 26.
  • humusz
plakat_utcai.jpgA rossz példa ragadós. Ön ne álljon be a sorba!" Az ELMÛ, a BDK és a Fõvárosi Önkormányzat összefogott a közterületi lámpaoszlopok megtisztítása és állapotának megõrzése érdekében. Túl sok az oszlopokra felragasztott -  városképet rontó - reklámcetli... Alternatív megoldást is kínálnak: 15 nagyméretû hírdetõtáblát Budapest területén. 

Idézet az ELMU honlapjáról:


"Társaságunk, a Budapesti Elektromos Művek Rt. (ELMŰ) és Budapest Főváros Önkormányzata közös társasága, a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. (BDK) a 2001-2004 közötti időszakban évente 50 millió forintot fordított a közterületi lámpaoszlopok rendbetételére, többek között a búra lemosására, a ragaszok eltávolítására, az oszlopok átfestésére, a kábelek cseréjére, javítására, valamint az oszlopok környezetének takarítására. Munkájuk eredményeként a mintegy 16.000 budapesti acéloszlop közül 6.000-nek megvalósult a felületkezelése. A munkálatok során elsőbbséget élveznek a korrodált közvilágítási oszlopok, valamint azok az oszlopok, amelyek a turisztikai szempontból jelentős területeken, a kerületi városközpontokban, illetve a kiemelt utak mentén találhatók.

A BDK 2005-ben közel 80 millió forintot szán a felületkezelési programra. A társaság által megbízott - pályázat útján kiválasztott - vállalkozók augusztus elejéig több mint 1.500 oszlop festését végezték el, mintegy 30.000.000 Ft értékben.

A 2005. szeptember 1. - december 31. közötti időszakban - közel 1.000 db közterületi lámpaoszlop megtisztításával párhuzamosan - Társaságunk a BDK-val, a Fővárosi Polgármesteri Hivatal aktív támogatását is élvezve társadalmi összefogást kezdeményező programot bonyolít le, a rongálások megelőzése, a tisztább, szebb, élhetőbb lakókörnyezet tartós megőrzése céljából.

A program támogatására olyan kommunikációs programot dolgoztunk ki és valósítunk meg, amelynek eredményeként aktivizálni szeretnék a lakosságot, a megtisztított, rendbe hozott lámpaoszlopok állapotának megőrzésére. Az ELMŰ és a BDK természetesen tudja, hogy mindig is lesznek elveszett kiskutyák, jelentkezőkre váró nyelvtanfolyamok, diákokat váró albérletek, stb., ezért az oszlopok teleragasztása helyett alternatív hirdetési felületet kínálunk: a megtisztított lámpaoszlopok környezetében, Budapest 15 pontján nagyméretű hirdetőtáblákat helyezünk el, s lehetőséget biztosítunk a hirdetések esztétikus kihelyezésére.
Oldalainkon megtalálja a 2005-ben felújítandó területek listáját, ingyenes alternatív hirdetőtábláink helyszíneit, továbbá kezdeményezésünk telefonos és e-mail elérhetőségét is, ahol számítunk észrevételeire, véleményére, javaslataira közös célunk - egy tisztább és élhetőbb főváros - megteremtése érdekében."





Az ELMU lakossági bejelentéseket is vár a budapestieket legjobban zavaró, hirdetésekkel, plakátokkal teleragasztgatott területekre.

Minden bejelentett helyszínt felmérnek és a felújítási munkában az ügyfelek által legkritikusabbnak ítélt körzeteket előre rangsorolják.

Munkájukat az alábbi elérhetőségek valamelyikén hagyott üzenettel lehet segíteni:

  • Telefonos ügyfélszolgálat: 06 40/38-38-38, 3-as menüpont
    (éjjel-nappal helyi tarifával hívható kék szám)

  • E-mail: [email protected]
     







Forrás: www.elmu.hu