Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Láss a mélyére!” – A kütyüink valódi ára

  • 2015. március 05.
  • Ressinka Agnes

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) „Láss a mélyére!” – A kütyüink valódi ára címmel országos környezetvédelmi-globális nevelési vetélkedőt szervez középiskolás diákok számára.

 

A versenyre 2015. március 20-ig lehet jelentkezni. Az online fordulók során 3 fős csapatok vizsgálják majd a mindennapjaikban használt elektronikai eszközök mögötti globális, környezeti és társadalmi kérdéseket.

A fiatalok napi szinten használnak elektronikai eszközöket, amelyek hátteréről azonban kevés információval rendelkeznek, pedig az ezekhez felhasznált ritka nyersanyagoknak jelentős globális-, környezeti- és társadalmi hatásai vannak ránk és a harmadik világra nézve. 

A kreatív feladatokon keresztül a fiatalok globális fenntarthatósági dilemmák és kérdések mélyére áshatnak, miközben összefüggéseket keresnek, esettanulmányokat kutatnak és elemeznek, majd eredményeiket egyedi módon bemutatják az iskolának, környezetüknek” – mondta Botár Alexa, a Magyar Természetvédők Szövetsége éghajlat-energia programvezetője.

Az országos vetélkedő 10 legeredményesebb csapata értékes és hasznos ajándékokat (terep-, túra- és kerékpáros felszerelések, öko-könyvek, kreatív környezettudatos játékok) nyer majd.

A 110 hazai környezet- és természetvédő szervezetet tömörítő Magyar Természetvédők Szövetsége 2008 óta szervezi partnereivel a sikeres Klímaőrjárat vetélkedősorozatot, amely játékos formában neveli az ifjabb generációt a környezettudatos életmód gyakorlati megvalósítására. A Láss a mélyére! vetélkedő a Klímaőrjárat hagyományaira épülő újszerű globális nevelési vetélkedő.

A vetélkedőről bővebben itt olvashat: http://www.mtvsz.hu/lass_a_melyere

További információ:
Botár Alexa, éghajlat-energia programvezető, Magyar Természetvédők Szövetsége, mobil: 70/340-8997
Ladányi-Benedikt Ildikó, kommunikációs munkatárs, Magyar Természetvédők Szövetsége, 70/391-4764

 

 

Forrás: http://www.mtvsz.hu/lass_a_melyere