Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több EU pénzt energiára és környezetre!

  • 2013. november 26.
  • Pauló Gergő

A Magyar Természetvédők Szövetsége aktivistái egy élő „házat” alkotva látványos utcai akció keretében hívják fel a figyelmet arra, hogy az elkövetkező 2014-2020-as időszakban fontos, hogy az EU-s forrásokból több pénz jusson energiára és környezetünkre!

Európai uniós forrásokból közel 7300 milliárd forint fejlesztés valósulhat meg a 2014-2020 közötti időszakban. A magyar kormány tervei szerint a környezeti és energetikai hatékonysági ügyekkel foglalkozó programra az összeg kevesebb, mint 15%-a jutna.

A Magyar Természetvédők Szövetsége és a Közép- és Kelet Európai Bankfigyelő Hálózat véleménye szerint az egyértelmű környezeti előnyök mellett az emberek életminőségének javulását és a gazdaság élénkítését szolgálná, ha a kormány növelné például a lakások szigetelésére, megújuló energiára, természetvédelemre, vízvédelemre, környezeti szemléletformálásra, klímaváltozáshoz való alkalmazkodásra fordítandó pénzösszegeket.

Ezért a Magyar Természetvédők Szövetsége aktivistái egy látványos utcai akciót szerveznek, és egy petíciót adnak át a Miniszterelnöki Hivatal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium illetékes vezetőinek.

Az akció helye: 1055 Budapest, a Vajkay u. és Honvéd u. közötti lezárt Alkotmány utcai útszakasz
Az akció ideje: 2013. november 28., csütörtök, 10:30 – 11:30

Tervezett forgatókönyv:
10:30 – 10:40 Petíció átadás, rövid beszédek
10:40 – 11:30 Ház akció, fotó- és videó lehetőség az útról vagy daruból a média képviselői számára

Az akció során az Alkotmány utca közepén színes esőkabátba öltözött MTVSZ aktivistákból egy látványos, daruból felülről fotózható "élő" házat alkotunk, majd az aktivisták mozgásával bemutatjuk, hogy milyen egy rosszul, illetve egy jól szigetelt ház.

További információ:
Ladányi-Benedikt Ildikó (kommunikációs munkatárs, Magyar Természetvédők Szövetsége)
Tel.: 70/391-4764
E-mail: [email protected]